Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει για τις διαγραφές η Επιτροπή Δεοντολογίας στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Χαμηλώνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να φέρνει στο προσκήνιο τις θέσεις του κόμματος, να ζητεί συντεταγμένη παρουσία από τα στελέχη στα μέσα ενημέρωσης και να τονίζει ότι οι διαφωνίες συζητούνται στα όργανα και όχι στα κανάλια. Πολλοί ερμηνεύουν ως ένδειξη ενωτικής διάθεσης από μέρους του την αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην ομιλία του στον Econοmist όπου άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για οικειοποίηση των προσπαθειών του ελλ. λαού και των αποτελεσμάτων και της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Δεν χαρακτηρίζεις, λοιπόν, σε καμία περίπτωση την επενδυτική βαθμίδα της S&P ως διαχειριστικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έχω ήδη πει δημόσια, πρέπει να αναβαθμίσουμε σε βαθμίδα την ποιότητα ζωής του απλού κόσμου.// 21.22 Η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως “πολύ μεγάλη ρευστότητα” για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός και εκτός κόμματος η διαδικασία που αρχίζει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις παραπομπές των στελεχών. Η σύνθεση της επιτροπής είναι Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία.

Μιλώντας στο mega ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ανέφερε πως: «Δεν ξέρω αν υπάρχει ενδεχόμενο να παγώσουν οι διαγραφές. Ο κ. Κασσελάκης έχει μία ευθύνη και η ευθύνη είναι να λειτουργήσει το κόμμα και να υπάρχει συνεκτική παρουσία του κόμματος. Κάποια πράγματα ξέφυγαν». 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, είπε: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος.  Ίσως μερικά πράγματα θα μπορούσα να το πω αλλιώς. Δεν μετανιώνω που τα είπα αλλά θα μπορούσαν να ειπωθούν αλλιώς».

Ο Κώστας Αρβανίτης Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε δηλώσεις του στο Σκάι, ανέφερε πως: «Από τη στιγμή που ο πρόεδρος παραπέμπει , αφήστε το πειθαρχικό να αποφασίσει. Δεν θα είναι ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς η οποία απόφαση του πειθαρχικού»,

Έντονη συζήτηση έχει ανοίξει και για την εισήγηση να εμφανίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο action 24, δήλωσε: «Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια». 

Ο Πάνος Ρήγας σε δήλωσή του στο Σκάι, τόνισε ότι: «Θα πρέπει να είμαστε διαβασμένοι, πρέπει να έχουμε την ατζέντα που πρέπει να επιβάλουμε, πρέπει να είναι ενιαία η έκφραση. Η πρόθεση είναι να μην αποκλείσουμε κανέναν». 

Δίπλα στους διασώστες του ΕΚΑΒ ο Στ. Κασσελάκης

Δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με διασώστες και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ οι οποίοι του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως: «Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες μας που σώζουν ζωές να μην μπορούν οι ίδιοι να σώσουν τις ζωές τους. Είναι απάνθρωπο είναι και ανήθικο. Έχουμε ιερή ευθύνη ως πολιτεία να τους δώσουμε αυτό που τους αναλογεί: την πλήρη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι οι άριστοι της κοινωνίας. Έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο βαρέα και ανθυγιεινά αλλά με προσλήψεις». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και εν συνεχεία με νέους σε καφέ στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More