Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας μετά τις εκλογές. Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση που βγήκε χθες, πρόκειται για τακτική συνεδρίαση.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και λίγο πριν τις 10:00 ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ αναμένεται να συζητηθεί η διαχείριση των πυρκαγιών αλλά και το πολύ σημαντικό κομμάτι της πυρασφάλειας, δηλαδή η επαναπροσέγγιση νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητήσουν και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, αλλά και ενόψει της κοινής συνεδρίασης των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More