Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση των στελεχών του ΚΚΕ στο ν. Λάρισας

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση των Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Μετά την προχθεσινή εκδήλωση, με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε “επιτελικό” είτε “δίκαιο”, εχθρικό για τον λαό», με ομιλητή το Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή, η δραστηριότητα συνεχίστηκε με ομιλία του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη στον Τύρναβο.

Ο Γ. Λαμπρούλης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η τριήμερη συζήτηση έδωσε μια ακόμα πρώτης τάξεως ευκαιρία σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν ένα ακόμα παραπλανητικό σόου, ώστε να εξυπηρετούνται τα πολιτικά και εκλογικά τους παιχνίδια και να καλύπτεται ότι έχουν κοινή στρατηγική που είναι οι θυσίες δίχως τέλος των αναγκών του λαού για να ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «την επομένη των εκλογών η αγροτιά θα έχει ξανά μπροστά της, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, ακόμα και κάτω του κόστους, για την πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων – μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, αφού ο ΕΛΓΑ, στον οποίο οι αγρότες πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για την ασφάλιση της παραγωγής, προσφέρει λίγα ψίχουλα κι αυτά με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό».
Αφού αναφέρθηκε σε πλευρές των θέσεων του ΚΚΕ για διάφορα ζητήματα όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια, οι εξελίξεις με τον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι, «την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More