Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συρία: Οκτώ στρατιώτες νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε στρατιωτικές θέσεις

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα σε στρατιωτικές θέσεις στη νοτιοδυτική Συρία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το SANA πρόσθεσε ότι η “αεροπορική επίθεση” του Ισραήλ είχε στόχο αριθμό στρατιωτικών θέσεων κοντά στην πόλη Ντεράα στη νοτιοδυτική Συρία. Από το πλήγμα αυτό προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές, συνέχισε. Σύμφωνα με το SANA, η επίθεση έγινε γύρω στη 01:45 τοπική ώρα σήμερα (και ώρα Ελλάδος).

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αεριωθούμενά του έπληξαν υποδομή του συριακού στρατού και ολμοβόλα σήμερα το πρωί σε αντίποινα, όπως σημείωσε, σε εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Συρία προς το Ισραήλ.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και ολμοβόλα που ανήκαν στον συριακό στρατό σε αντίδραση στα πυρά προς την κατεύθυνση του Ισραήλ χθες (Τρίτη)», σύμφωνα με ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού. Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε επιδρομή εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Συρίας.

Χθες βράδυ, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για εκτοξεύσεις δυο ρουκετών από τη Συρία που έπεσαν σε ανοικτούς χώρους στο ισραηλινό έδαφος και πρόσθεσε πως άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον των σημείων από όπου έγιναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More