Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα επόμενα βήματα του Στ. Κασσελάκη για τη «νέα μέρα» στο κόμμα – Για συγκρότηση μπλοκ δυνάμεων μίλησε ο Ε. Τσακαλώτος

Με το βλέμμα στη «νέα μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στόχος του κόμματος πλέον είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά. Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, ενώ χθες ανακοίνωσε πως θα κάνει και ραδιοφωνική εκπομπή στο «Κόκκινο» για να συνομιλεί απευθείας με τους πολίτες.

Την ίδια ώρα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βρίσκεται με μείον δύο βουλευτές, τον κ. Τσακαλώτο και την κ. Πέρκα, και ανοικτό το εσωκομματικό μέτωπο με την ομάδα Αχτσιόγλου να βρίσκεται σε αναμονή για τις τελικές της αποφάσεις.

Πάντως, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στον απόηχο της ιστορικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπως διαμηνύεται από την πλευρά του προέδρου, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει με τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο δεν σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής.

Ως προς τις επόμενες κινήσεις, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών, ο κ. Κασσελάκης έχει στόχο πλέον τη διεξαγωγή του συνεδρίου τον Φεβρουάριο, όπου θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το κόμμα του.
Σε ό, τι αφορά την ομάδα Αχτσιόγλου, υπάρχει έντονος προβληματισμός ως προς τις επόμενες κινήσεις. Για την ώρα παραμένει εντός ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουν τις εξελίξεις. Υπάρχουν στελέχη που βάζουν στο τραπέζι το θέμα της αποχώρησης άμεσα. Υπάρχουν όμως και φωνές που ζητούν η μάχη να δοθεί από μέσα.

Τη μάχη από μέσα θα δώσει και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Όπως λένε οι πληροφορίες, προσβλέπουν από τη δική του ομάδα σε ένα συνέδριο με ιδεολογική επανεκκίνηση και παλεύουν για συγκρότηση αριστερής προοδευτική της ταυτότητας.

Παράλληλα, έχει ανοίξει και επίσημα η συζήτηση για την ίδρυση νέου κόμματος στα αριστερά της Κουμουνδούρου, με στόχο τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2024. Ρωτήθηκε ο κύριος Τσακαλώτος χθες σχετικά με το θέμα, δεν απέκλεισε συζητήσεις ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα.

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στο Έθνος και τον Γιώργο Κουβαρά, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Χαρακτήρισε ακραίες τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν κατά του προέδρου του κόμματος, συνέδριαση της Κεντρικής Επιτροπής και ζήτησε όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας από τον κύριο Τσάκαλο και την κυρία Πέρκα να επιστρέψουν τις έδρες.

Εν τω μεταξύ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοίγει και επίσημα η συζήτηση για την ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη βούλησή του να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΜΙλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, επιτέθηκε ξανά στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας πως «είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση» και υπογράμμισε «ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό -όπως επιδιώκει ο κ. Κασσελάκης- χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής».

Διαβάστε επίσης: Σ. Φάμελλος στην ΕΡΤ για την «επόμενη μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Θα προτιμούσα να μην έχουμε αφαιρέσεις, να έχουμε προσθέσεις

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More