Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Βολές κατά της κυβέρνησης για τα εργασιακά εν μέσω της προεκλογικής κούρσας των υποψηφίων για την προεδρία

Με ορόσημο το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Σεπτεμβρίου και την εκλογή προέδρου στο διάστημα 10 -16 Οκτωβρίου, οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος συνεχίζουν την προεκλογική κούρσα. Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Εργασίας, για τις αλλαγές που επιχειρεί  η κυβέρνηση, στο εργασιακό τοπίο.

Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας ότι «είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ανοίγει αυτή τη συζήτηση και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στη νομοθέτησή της, διαστρεβλώνοντας μάλιστα πλήρως την πραγματικότητα επικαλούμενος ότι είναι επιθυμία των εργαζομένων».

Βολές κι από τον Νίκο Παππά, ο οποίος καταλογίζει στην κυβέρνηση «ότι γεμίζει την καρδάρα της ανομίας».
«Ξέρει τι κάνει ο κύριος Γεωργιάδης δεν νομίζω να είναι τόσο ανόητος. Ο κύριος Μητσοτάκης με τη συνάντηση με τους ξενοδόχους της Ρόδου είπε ότι θα έρθει ένας οδοστρωτήρας που θα σαρώσει το κλίμα των ελέγχων και τη στοιχειώδη τήρηση των κανόνων στα εργασιακά δικαιώματα. Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη διαμορφώσει αρνητικές εκπλήξεις από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της», δήλωσε ο κ. Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας  στην ιταλική εφημερίδα  Manifesto τονίζει  ότι «o ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως κόμμα με μη ξεκάθαρη ταυτότητα, ενώ με απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο τον κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ
 «Υπάρχει ένα θετικό κλίμα, η συζήτηση διεξάγεται με σοβαρότητα κι εγώ δεσμεύομαι να υπάρξει ένα ενωτικό πνεύμα. Με θετικές απαντήσεις και την οφειλόμενη σοβαρότητα», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Διεκδικώ τη νίκη γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία», τονίζει ο Στέφανος Τζουμάκας στην ΕΦΣΥΝ, σημειώνοντας ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπάρχουν διαχρονικά αντίθετες απόψεις στη λογική του αντίβαρου και της στρατηγικής του δεύτερου κόμματος αντί της πλειοψηφίας και της εναλλακτικής λύσης στη χώρα. Στην άσκηση της αντικυβερνητικής πολιτικής απέτυχε η ηγετική ομάδα, γιατί οι πολίτες είχαν αντίθετες επιλογές και επιδιώξεις», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More