Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια της αντιπαράθεσης – Στα σκαριά νέο κόμμα

Μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές που αποχώρησαν και προχωρούν στη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση και σε πιο προσωπικό τόνο, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στα δραματικά γεγονότα της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου. Κάνει λόγο για την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας. Δηλώνει δε, ότι εκείνος είχε δεσμευτεί ότι θα παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην εσωκομματική κάλπη για τον αρχηγό.   

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει: «Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει “αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω”, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του».

Με σφοδρά πυρά απάντησε η ομάδα των βουλευτών που αποχώρησαν χθες: «Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη».

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε: «Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυίας για να γράψεις μία τέτοια ανάρτηση». 

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίζονται στον απόηχο της αποχώρησης των 9 βουλευτών, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τους ασκούν έντονη κριτική.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο Σκάι, είπε πως: «Κοιτάμε μπροστά. Αυτό είναι το καθήκον μας, αυτός είναι ο στόχος. Όλοι θα κριθούμε από την αντιπολίτευση που θα κάνουμε στον Κ. Μητσοτάκη». 

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Όσοι αποχώρησαν αφαίρεσαν το δικαίωμα του πολιτικού διαλόγου από τα στελέχη του κόμματος». 

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στο OPEN: «Έχουν πάρει απόσταση κατά τη γνώμη μου και από τη λαϊκή εντολή, η οποία τους εξέλεξε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε μιλώντας στο Σκάι, πως: «Η πρώτη διάσπαση παγκοσμίως χωρίς πολιτικό επίδικο. Δεν υπήρχε λόγος. Καλή τους τύχη». 

Την ίδια ώρα η Ομάδα Αχτσιόγλου – Χαρίτση επικεντρώνεται στην συγκρότηση Κ.Ο. και εν συνεχεία στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Σκάι.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Φερχάτ Οζγιούρ δήλωσε: «Δεν αμφισβητώ την εκλογή του Κασσελάκη το θέμα μας είναι οι πολιτικοί λόγοι της διαφωνίας.  Κι άλλοι σύντροφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα εντός του κοινοβουλίου».

Tη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου  το αργότερο τον Ιανουάριο ζήτησε στην τοποθέτηση του στην Π.Γ. ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Αν ορισμένοι θεωρούν, ότι η περαιτέρω διάσπαση θα ευνοήσει το κόμμα και θα το απογειώσει δημοσκοπικά και εκλογικά, καταργώντας την πολιτική διαφωνία, τότε είναι σίγουρο ότι βρίσκονται σε πλάνη».

Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες που εμπνεύστηκαν οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν αυτό το πρόβλημα  είναι ο κ. Τσίπρας». 

Τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε: «όταν λοιπόν τίθενται μεγάλα θέματα και κάποιοι νομίζουν ότι θα τα απαντήσουν με πορείες με καταλήψεις με λαϊκισμό η κατάληξη είναι αυτή. Αυτό που ζούμε είναι το αποτέλεσμα μίας λογικής που γιγαντώθηκε στα χρόνια της κρίσης. Κάποιοι κυβέρνησαν με την ακροδεξιά». 

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο OPEN, επισήμανε πως: «Το ΠΑΣΚΟ ανοίγει, δέχεται πολίτες, στελέχη και δυνάμεις, που απηχούν απόψεις μας».

 Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιδιώκοντας να σπάσει ο κύκλος της εσωστρέφειας για το κόμμα φέρνει στο προσκήνιο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Στο επίκεντρο της συνάντησης του στην Κηφισιά με ελεύθερους επαγγελματίες και εκπροσώπους σωματείων εστίασης, το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως τόνισε: «Έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο πρωθυπουργός δεν σας είχε πει τίποτα γι’ αυτά τα σχέδια προεκλογικά. Έλεγε για μειώσεις φόρων και τώρα πέφτει ένα άδικο, οριζόντιο χαράτσι, με αυθαίρετα κριτήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός κάνει “κωλοτούμπες”».

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν o πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Κυρίτσης και ο Άγγελος Τσέκερης πρώην διευθυντής της Αυγής και από 2015 -Έως 2018 διευθυντής γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More