Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι διαφωνούν να αποχωρήσουν» λένε συνεργάτες του Προέδρου – Κόντρα μεταξύ Κασσελάκη και Μιχαηλίδου

Κριτική σε ποικίλες αποχρώσεις και τόνους, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ σαφές είναι το μήνυμα των συνεργατών του που προτρέπουν όσους διαφωνούν να αποχωρήσουν.

Στον απόηχο της επίθεσης Φίλη στον νέο Πρόεδρο, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να δίνει το καλό παράδειγμα ως παλαιότερος, ενώ στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Κασσελάκη επιστρέφουν τα «πυρά» στον πρώην βουλευτή.

Για χαρακτηρισμούς χωρίς πολιτικό περιεχόμενο έκανε λόγο ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος του κόμματος, ενώ η βουλευτής κ. Όλγα Γεροβασίλη είπε στην ΕΡΤ: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιες φορές τα διαζύγια δεν είναι κακά. Ωστόσο το έλεγα για να αποφεύγεται. Μένω στη γραμμή του Προέδρου να μείνουμε ενωμένοι».

Αντιδράσεις προκαλούν και οι δηλώσεις του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που έδειξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν με τη νέα πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει το κόμμα να λειτουργήσει ενωμένο και όσοι δε συμφωνούν υπάρχει και άλλος δρόμος», δήλωσε ο βουλευτής.

«’Όλο το τιμ που τον πλαισιώνει είναι όλα τα παλαιά στελέχη» είπε για η Σία Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.

Βολές δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και από τον Πάνο Σκουρλέτη: «Το αν με εκφράζει ή όχι φάνηκε από το γεγονός ότι δεν τον υποστήριξα. Προφανώς λοιπόν είχα τις δικές μου επιλογές. Εγώ ήμουν στην Αριστερά, είμαι στην Αριστερά και θα είμαι και αύριο. Κάποιοι δεν ήταν».

«Δε χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της Αριστεράς. Γι αυτό ακριβώς υπάρχουν τα συνέδρια», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Προσωπικά δε φοβάμαι το θέμα της διάσπασης, αλλά πιθανώς να υπάρξουν αποχωρήσεις κάποιων στελεχών», δήλωσε ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε και σχολείο για άτομα με αναπηρία. Εκεί βρέθηκε την ίδια στιγμή και η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, προκαλώντας την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη και στη συνέχεια την απάντηση της υφυπουργού.

«Την ώρα που συμπολίτες μας υποφέρουν, επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ για ένα δευτερεύον ζήτημα», γράφει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος σε επικρίσεις που δέχτηκε για απουσία από το βίντεο που ανέβασε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία ήταν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. «Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη. Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική. Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός» ανέφερε.

H κ. Μιχαηλίδου, απάντησε στον κ. Κασσελάκη ότι τον υποδέχθηκε, ως όφειλε βάσει του θεσμικού της ρόλου.

«”Απρόσκλητη” η αρμόδια Υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για ‘μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα. Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε σε ανάρτησή της.

Ο λόγος, λένε πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ που ο νέος πρόεδρος ζήτησε να δει μόνος του χωρίς την παρουσία της κ. Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικούς και γονείς, ήταν να να ενημερωθεί για την κατάσταση στο ειδικό σχολείο χωρίς το «φίλτρο» της παρουσίας της υφυπουργού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συναντήσεις του νέου προέδρου και συσκέψεις ενώ δρομολογούνται και συνεδριάσεις κομματικών οργάνων. Στις 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ΚΕ, ενώ την άλλη Πέμπτη θα γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τομεάρχες και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.
 
Ο Παύλος Πολάκης φέρεται ότι θα αναλάβει ρόλο συντονιστή τομεαρχών, ο Νίκος Παππάς θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δεν αποκλείεται να δούμε να αλλάζουν ρόλου η Θεοδώρα Τζάκρη και να γίνεται γραμματέας ΚΟ και στη θέση της ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να βρεθεί ο Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο γραμματέας Κ.Ο. ή να τον δούμε και στον τομέα Εργασίας. Πιθανώς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα αναλάβει τομεάρχης Άμυνας, και ο Βασίλης Κόκκαλης τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται να δούμε την Αθηνά Λινού ως τομεάρχη Υγείας αλλά και τον  Πέτρο Παππά στον τομέα. Καθήκοντα τομεάρχη Εξωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει η Ρένα Δούρου η οποία χθες είχε συνάντηση με τον κ Κασσελάκη. Στον τομέα Τουρισμού, στο βασικό σενάριο, εκτιμάται ότι θα μπορουσε να είναι και πάλι η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η Όλγα Γεροβασίλη προφανώς θα παραμείνει στη θέση αντιπροέδρου Βουλής. Ενώ σε μια άλλη εξέλιξη όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ανοιγει ο δρόμος για την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον προηγηθούν κάποιες συζητήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου συνεργασία του πρώην υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More