Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τους μειονοτικούς βουλευτές στη Ροδόπη ― Συνάντηση Τσίπρα, Σαρμά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το θέμα των μουσουλμάνων βουλευτών στη Ροδόπη. Για προσπάθεια διχασμού της ελληνικής κοινωνίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρακτικές που διχάζουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων «πλέον εγείρεται μείζον εθνικό και θεσμικό ζήτημα[…] Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποιήση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μια πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόπειρα εργαλειοποίησης της μειονότητας στη Θράκη και τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις προηγούμενες εκλογές[…] Είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα ήταν σαφές: “αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια”[…] Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο[…] Τους ζητώ το ελάχιστο να πουν ότι εμείς εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα[…] Εγώ δεν πρόκειται να δεχτώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία[…] Η μειονότητα η μουσουλμανική είναι απολύτως προστατευμένη[…] Δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους ξεδιάντροπες παρεμβάσεις στην εκλογική μας διαδικασία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Γαλάζια στελέχη υπογραμμίζουν ότι το θέμα είναι εθνικό κι όχι κομματικό και προσθέτουν ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι γίνονται εργαλεία προώθησης της τουρκικής προπαγάνδας.

«Έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα, και για καταπάτηση δικαιωμάτων. Στο παρελθόν ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχουν παρακινήσει αυτοί και άλλοι βέβαια στην περίπτωση αυτή τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες να συμμετέχουν στην παράνομη εκλογή ψευδο -μουφτήδων στη Θράκη. έχουν συντελέσει στο να μετέχουν οι μουσουλμάνοι στην εκλογή ψευδομουφτήδων στην Θράκη.Έχουν περάσει 10 μέρες από τότε που ανακινήθηκε το θέμα αυτό και από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούμε σιγήν ιχθύος, έχουμε μια ένοχη σιωπή» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και βλάπτει τα εθνικά ζητήματα απαντά η Κουμουνδούρου.

«Θα πρέπει να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια του κύριου Μητσοτάκη και η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ που χρησιμοποιείται για προεκλογικούς λόγους[…] είναι πρακτικές που βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά ζητήματα και μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα που έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες» υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Να δώσουν εξηγήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να αφήσουν επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς[…] δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας βουλευτής, χριστιανός ή μουσουλμάνος να μιλά εναντίον της συνθήκης της Λωζάνης και να μιλά για τουρκική μειονότητα».

Η αντιπαράθεση για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές αναμένεται να έχει συνέχεια

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More