Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: Επιβάτης περιγράφει στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε – «Τρόμος, αίματα και φωτιά»

Ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις». Ο ίδιος έδειξε ψυχραιμία και βοήθησε κι άλλους να βγουν μέσα από το τρένο.

Ο Αρσελάν σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη με τη δημοσιογράφο Λία Χριστάρα περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε: «Πήγα στην Αθήνα για το τριήμερο διακοπές, για βόλτα. Μετά γύρισα από Αθήνα, αλλά στο Παλαιοφάρσαλο χάλασε το τρένο, μισή ώρα περίμεναμε εκεί μετά ξεκίνησε το τρένο κι έφτασε στη Λάρισα. Έκανε κανονικά στάση και μετά από δέκα λεπτά που ξεκίνησε από τη Λάρισα έκανε ένα μπαμ».

Ο ίδιος εξήγησε ότι όταν άνοιξαν οι πόρτες πήγε μπροστά εκεί όπου υπήρχε φωτιά για να βοηθήσει τον κόσμο που υπήρχε εκεί. Όπως λέει είδε αίματα, φωτιά, άκουσε κόσμο να φωνάζει βοήθεια και αναφέρει ότι βοήθησε όσους μπορούσε. Είμαι άνθρωπος τόνισε και συμπλήρωσε ότι παρότι είχε χτυπήσει το χέρι του δεν σταμάτησε να βοηθάει. Είπε ακόμα ότι όλοι έκλαιγαν μέσα στο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη καθώς ήταν τρομαγμένοι και φοβισμένοι. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ για δυο μέρες μετά από όσα έζησα, ανέφερε ακόμα. Ακόμα τα σκέφτομαι είπε και συμπλήρωσε ότι δεν θα μπορέσει ξαναμπεί σε τρένο. Κατάλαβα πόσο μεγάλο λάθος έγινε ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι υπήρχαν και νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Μουτσιάνος, επιζών: «Οκτώ μέρες δε με έχει καλέσει κανείς – Έλαβα μόνο ένα ειρωνικό τηλεφώνημα απ’ τη Hellenic Train»

Τέμπη: Προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ανακοίνωση αποζημιώσεων – Οι κινήσεις της κυβέρνησης

Τέμπη: Το «μανιτάρι φωτιάς» που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση οφείλεται σε ηλεκτρικό τόξο – Πώς προκλήθηκε

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More