Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Εργαζομένων: “Διαλύουν το τμήμα Εσόδων του ΕΦΚΑ Μαγνησίας”

Την Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων e ΕΦΚΑ Μαγνησίας διότι με απόφασή της μετακινεί για ένα εξάμηνο ίσως και μόνιμα τρεις υπαλλήλους του τμήματος Εσόδων από την Β’ Τοπική Διεύθυνση Μαγνησίας για να επανδρώσουν τις “λεγόμενες” ομάδες εργασίας των συντάξεων. Την σχετική απόφαση έλαβε η διεύθυνση έπειτα από εισήγηση της Διευθύντριας της Α’ Τοπικής Μαγνησίας.

Και ο Σύλλογος συνεχίζει: “Πέραν του αξιοπερίεργου γεγονότος της εισήγησης για απόσπαση υπαλλήλων άλλης διεύθυνσης χωρίς καμιά συνεννόηση για τις υπάρχουσες ανάγκες της, η αποψίλωση του Τμήματος Ασφάλισης και Εισφορών (το πρώην Τμήμα Εσόδων) που έχει ευθύνη για την ανακεφαλαίωση ημερών ασφάλισης, αναγνώριση πλασματικών χρόνων, χρόνους παραγραφής οφειλών κλπ., θα έχει ως αποτέλεσμα όχι την επιτάχυνση αλλά την επιβράδυνση των συνταξιοδοτικών φακέλων αλλά και το λοιπό (όχι μικρό) έργο του Τμήματος.

Είναι βέβαιο ότι το ράβε-ξήλωνε για να αντιμετωπιστούν διαρκώς οι “έκτακτες” ανάγκες των συντάξεων με την μετακίνηση υπαλλήλων άλλων τμημάτων δεν αποτελεί σοβαρή διοικητική λύση. Η πρόσληψη νέων υπαλλήλων που προτείνεται από τα συνδικαλιστικά μας όργανα έχει αποκρουστεί μετά βδελυγμίας καθώς όλα είναι …ηλεκτρονικά (σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργείου) που διατυμπανίζει την έκδοση συντάξεων που όμως πρέπει να επανελεγχθούν σε βάθος 5ετίας.

Η μετακίνηση υπαλλήλων του Τμήματος Ασφάλισης και Εισφορών στέλνει στα τάρταρα τις εργασίες του τμήματος και οι υπάλληλοι του θα γίνουν σύντομα βορά παραπονούμενων πολιτών εξαιτίας της μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των πάσης φύσεως αιτημάτων τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει τεράστια ευθύνη τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς όλους τους εργαζόμενους και παραγωγικούς φορείς όσον αφορά τη λειτουργία ενός φορέα που έχει κοινωνικό προσανατολισμό.

Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες όπως και ο αποκλεισμός υπαλλήλων από τα κλιμάκια των συντάξεων, δεν έχουν στόχο το Σύλλογό μας ως πράξη αντεκδίκησης ( όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του ΕΦΚΑ) για το γεγονός ότι το ΔΣ αναδεικνύει τα υπάρχοντα προβλήματα δημόσια.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 26/7/23 από 11πμ μέχρι λήξη ωραρίου που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο – πεινολόγιο αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στον ΕΦΚΑ που μας φέρνουν διαρκώς σε αδιέξοδο”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More