Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμβαση για την κουνουποκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμβαση που έχει να κάνει με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών, υπέγραψε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύμβαση, περιγράφεται και η δημιουργία δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης απ’ τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Πελοπόννησο, για το 2023.

Η σύμβαση, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ‘Ενωσης Φορέων, που συγκροτείται από κοινοπραξία εταιρειών και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και ‘Ερευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρύτανης του οποίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ήταν στην Τρίπολη.

Σκοπός του πιο πάνω προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.922.688 ευρώ (με τον ΦΠΑ), είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση των κουνουπιών και η πρόληψη της εμφάνισης επιδημικών φαινομένων νοσημάτων, σε επιστημονική βάση και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο πρύτανης του Θεσσαλικού ΑΕΚ, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι στην Πελοπόννησο, καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Παρόμοια αναφορά, τέλος, έγινε και από τον συντονιστή του προγράμματος Βασίλη Διαμαντόπουλο, γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More