Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για τα προβλήματα αγροτών της Ηλείας

Η ευρεία σύσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης 21 Ιουνίου με φορείς της Περιφέρειας, η απελπισία του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, που οφείλεται στις απώλειες εισοδήματος που βιώνουν φέτος λόγω των αλλοπρόσαλλων καιρικών συνθηκών, καθώς και η από κοινού γραμμή που πρέπει να έχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να διεκδικήσουν με ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες μελέτες αποζημιώσεις για τις καταστροφές των καλλιεργειών τους από την Ευρώπη και το Ταμείο της Κλιματικής Αλλαγής, ήταν τα τρία στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε περισσότερο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρής Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Αρχικά, ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες όλης της Ηλείας με τις καλλιέργειές τους, εστιάζοντας αναλυτικά στην κλιματική αλλαγή που έχει επηρεάσει κάθε καλλιέργεια της Ηλείας παρά τις όποιες προσπάθειες κάνουν οι παραγωγοί προκειμένου να μειώσουν τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους.

Επιπλέον, τόνισε πως έχουν χαθεί και καλλιέργειες που αποτελούν τροφή για τα ζώα τους, τη στιγμή που η ακρίβεια καθιστά απαγορευτική την αγορά τους από το εμπόριο. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο αγροτικός κόσμος έχει απελπιστεί και αναρωτιέται τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει να εξασφαλίσει το εισόδημά του που συνεχώς δέχεται σοβαρά πλήγματα από τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More