Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στην Τρίπολη για τα έργα του ΠΕΠ Πελοποννήσου

Ικανοποιητική κρίθηκε η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, μετά τη σύσκεψη στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο περιφερειάρχης, Παν. Νίκας και υπηρεσιακά στελέχη.

“Το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο απορρόφησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Ελλάδα” , σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Σκάλκος, σε δηλώσεις που έκανε από κοινού, με τον περιφερειάρχη, μετά την σύσκεψη.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, έδειξε να είναι ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της Περιφέρειας, πάνω στην απορροφητικότητα του ΠΕΠ της απερχόμενης περιόδου. Σημείωσε ότι στόχος της σύσκεψης ήταν η επιδίωξη για ομαλή μετάβαση από το απερχόμενο στο νέο ΕΣΠΑ και η συζήτηση για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη νέα προγραμματική περίοδο.

Πρόσθεσε, ότι η χώρα μας, είναι από τις πλέον ωφελούμενες στην κατανομή των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, με αποτέλεσμα και το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, να έχει επωφεληθεί.

Ο γενικός γραμματέας, χαρακτήρισε “ποιοτικό” το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με αυξημένη χρηματοδότηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More