Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών οργανώνουν οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας

Πανλακωνική σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, οργανώνουν οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα.

Θα γίνει ενημέρωση για τη συζήτηση και τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας (Λάρισα), ενώ θα συζητηθούν οι νέες κινητοποιήσεις και οι μορφές αυτών.

Όπως ανακοινώνουν οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας, στη σύσκεψη της Λάρισας, συμμετείχαν πάνω από 60 μπλόκα, με πολλούς αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες απ’ όλη τη χώρα.

Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν έχουν να κάνουν με τη μείωση του κόστους παραγωγής, με τη θέσπιση του αφορολόγητου πετρελαίου, με το πλαφόν 0,0,7 ευρώ στην κιλοβατώρα για το αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, με την επιδότηση σε μέσα, εφόδια και ζωοτροφές, με την μη εφαρμογή αυτής της ΚΑΠ, με την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα, που έπαθαν ζημιές και ασθένειες και με τις αποζημιώσεις στο 100 % των καταστροφών.

Επίσης, στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονται οι τιμές, που θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

”(…) Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω (…)”, αναφέρει στο τέλος η ανακοίνωση των συλλόγων της Λακωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More