Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Αραβία: Καταδίκασε τον βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων στη Γάζα

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την Τετάρτη «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» τον ισραηλινό βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων στη Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, διοικητή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απάνθρωπη στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής του προσφυγικού καταυλισμού Jabaliya στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί αθώοι πολίτες», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στο Χ. (πρώην δίκτυο Twitter).

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης υπό την ηγεσία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο βομβαρδισμός, ο τελικός απολογισμός του οποίου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, κατέστρεψε τουλάχιστον 20 κτίρια στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, πρόσθεσε η αναφερόμενη πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, λέγοντας ότι σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς εκεί, ο οποίος είπε ότι ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ το παλαιστινιακό κίνημα στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More