Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Κασσελάκης: Η πρώτη κόντρα με την κυβέρνηση – Ενωτικά μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συμβάλει στο κοινοβουλευτικό έργο παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε νέο βίντεο που ανάρτησε έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο, όπου τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Όπως υποστήριξε, οι νόμοι παράγονται από «κυβερνητικούς βουλευτές – χειροκροτητές», φράση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την πρώτη κόντρα με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε ενωτικός απέναντι σε όσους ασκούν κριτική, διαμηνύοντας πως οι θέσεις του αποτελούν σχέδιο για μία πατριωτική σύγχρονη αριστερά.

Οι αναφορές του Στ. Κασσελάκη, στο βίντεο ξενάγησης στο νέο γραφείο του στη Βουλή, σε χειροκροτητές κυβερνητικούς βουλευτές προκάλεσαν την πρώτη σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση: «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά./ Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις».

«Δεν ξεκινάμε καλά σχολίασε» ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης: «Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας…Και ψηφίζονται από τους βουλευτές που χαρακτηρίζει χειροκροτητές απαξιωτικά που είναι νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές του έθνους…Δεν ξεκινάμε καλά».

Σε μήνυμά του στο twitter o κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Ενωτικά μηνύματα έστειλε στην πρώτη του συνέντευξη ο Στ. Κασσελάκης, περιγράφοντας ταυτόχρονα το στίγμα του για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να βλέπει το κόμμα σαν ιδιοκτησία. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος, είμαι υπηρέτης του κόμματος και νιώθω τεράστια ευθύνη. Δεν παριστάνω ότι είμαι κάτι ιδιαίτερο».

Την ίδια ώρα πρώην και νυν στελέχη του κόμματος μιλάνε για τη νέα πραγματικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν του ζητηθεί για να μπει ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή: «Όλα είναι υπό συζήτηση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Νέε βολές εκτόξευσε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που έχουμε καταλάβει από το πρώτο βίντεο είναι ότι ο Κασσελάκης έχει χαρακτηριστικά ακραίου Κέντρου».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ TV ανέφερε: «Είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το κόμμα και αυτές τις αρχές. Αν γίνει κάτι άλλο, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω, δεν είμαι γυρολόγος της πολιτικής

Ευθείες βολές κατά Κασσελάκη εξαπέλυσαν Νίκος Ανδρουλάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι: «Το “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Διότι, κεντροαριστερά, πρόοδος, σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία με τον Παππά και τον Πολάκη δεν πάνε μαζί».

«Ουσιαστικά παρακολουθήσαμε, μπροστά στα μάτια μας την επιθετική εξαγορά ενός πτωχευμένου από ένα golden boy, κατά δήλωσή του «golden boy», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των αναλύσεων βρίσκονται οι τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις, μετά την εκλογή Κασσελάκη

Ο Γιώργος Φλέσσας σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, επισήμανε πως: «Όσο καλή και να είναι η επικοινωνία στην πολιτική εκείνο που έχει σημασία περισσότερο είναι το περιεχόμενο, η ουσία».

Ο Άγγελος Σεριάτος επικεφαλής πολιτικών ερευνών της PRORATA δήλωσε: «Δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος ιδιαίτερα εκτεταμένη χρονικά για τον κ. Κασσελάκη».

Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε έτοιμος και περήφανος που το επόμενο διάστημα θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία: «Θα πάω και είναι τιμή μου που θα πάω στον στρατό. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και μπουν τα πράγματα στην σειρά. Αν και δεν επιλέγω εγώ, ωστόσο θα ήθελα να πάω στην παραμεθόριο και σε ακριτικό νησί

Από 3-5 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Η στρατηγική Κασσελάκη

Να χτίσει γέφυρες συνεννόησης με τους διαφωνούντες και με όλα εκείνα τα στελέχη που στέκονται απέναντι του θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκκρεμεί ήδη ένα πρώτο ραντεβού με το Νίκο Φίλη το οποίο θα γίνει την άλλη βδομάδα.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου μας έλεγαν ο κ. Κασσελάκης θα απαντάει πολιτικά σε όσους τον αμφισβητούν και θα επικεντρώνεται στην κοινωνία και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το επόμενο διάστημα και μετά το ταξίδι στην Κύπρο 3-5 Οκτωβρίου θα πυκνώσει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα συναντάται και με αυτοδιοικητικούς εκφράζοντας τη στήριξη και την υποστήριξη του για τις επερχόμενες κάλπες.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου προτεραιότητα του κ. Κασσελάκη, όπως και ο ίδιος δήλωσε στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη- είναι η σύγκλιση των οργάνων του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι θα σεβαστεί 100% το καταστατικό και τα συλλογικά όργανα. Και στο μεγάλο ερώτημα τι θα γίνει, πότε θα γίνει, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπει στα όργανα κόμματος.

Εκεί στα όργανα, στις 22 Οκτωβρίου όπου θα συνεδριάσει η Κ.Ε. θα ανοίξουν όλες οι πλευρές τα χαρτιά τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι πρώτο αληθινό κρας-τεστ στο εσωκομματικό τοπίο .

Θα προηγηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος για τον εσωτερικό ανασχηματισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεδριάσει και η Π.Γ. αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει, όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, επιστολή στους γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, απέστειλαν μέλη της «Ομπρέλας».

Θέτουν τρία ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του κόμματος και την κοινοβουλευτική διαδικασία:

– Τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

– Τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο του κόμματος, με βάση την τελευταία απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

– Θέματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος και αρμοδιοτήτων.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασούλας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More