Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Τριανταφύλλου: Από τύχη βγήκα ζωντανή από τη Νέα Υόρκη, μπήκε ληστής και κρυβόμουν κάτω απ’ το πάπλωμα

Για τη διαδρομή της και τις χώρες στις οποίες έχει ζήσει μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και την εκπομπή Στούντιο 4 η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ενώ μοιράστηκε απόψεις αλλά και μία ιδιαίτερη ιστορία.

«Στη Νέα Υόρκη πήγα τη δεκαετία του ’80. Ήταν πολύ άγρια και δεν είχα καθόλου συναίσθηση της αγριότητας. Είναι τυχαίο ότι βγήκα ζωντανή, καθαρή τύχη. Ήταν πολλή υψηλή η εγκληματικότητα και δεν φοβόμουν καθόλου, άρα δεν έκανα και τα σωστά πράγματα (…) μπήκε κλέφτης από την έξοδο κινδύνου, εγώ ήμουν κάτω απ’ το πάπλωμα κι αυτός έψαχνε με ένα φακό. Μετά έφυγε και έκλεισε και το παράθυρο» είπε η κα Τριανταφύλλου περιγράφοντας τις συνθήκες που αντιμετώπισε ζώντας στη Ν. Υόρκη.

Σε ερώτηση για το αν έχει παρατηρήσει να υπάρχει κάποιο μοτίβο στους ανθρώπους η συγγραφέας απάντησε πως «νομίζω πως έχουμε κάτι που μπορεί να στραφεί εναντίον μας και να γίνει ελάττωμα. Αυτή η ανάγκη να μας αγαπάνε, μπορεί να μας κάνει σαν ανθρώπους χωρίς γνώμη, χωρίς προσωπικότητα (…) νομίζω ότι είναι μια μόδα να μας λένε “δεν έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση”, εμένα μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι έχουν υπερβολική αυτοεκτίμηση και είναι πολύ αντιπαθητικό αυτό το πράγμα. Καλύτερα να μην έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και να λες “ας γίνω λίγο καλύτερος”».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More