Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τάσος Χαλκιάς στην ΕΡΤ: Είμαι από τους ηθοποιούς που δεν με νοιάζει αν κατηγορηθώ ότι έκλεψα κάτι από το ρόλο κάποιου

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4  για το θέατρο, τον τρόπο που αποφορτίζεται από την καθημερινότητα και τα χρονιά που σπούδαζε υποκριτική.

«Είμαι από τους ηθοποιούς που δεν με νοιάζει αν κατηγορηθώ ότι έκλεψα κάτι από το ρόλο κάποιου σε παράσταση μου. Που συνήθως δεν είναι και εύκολο να κλέψεις ούτε και κλέβουμε εν τέλει. Ακόμη και αν κάνουμε κάτι μιμητικά, αυτό είναι δημιουργική κλεψιά. Πρέπει να το περάσεις σε εσένα και να το εφαρμόσεις στο λόγο σου», δήλωσε για τις μιμήσεις που γίνονται σε διάφορους ρόλους στο θέατρο.

Ερωτηθείς για το αν εμπιστεύεται τη δουλειά νεότερων σκηνοθετών τόνισε: «Εμπιστεύομαι τους νεότερους σκηνοθέτες. Είναι ένας χώρος που η παραμικρή εμπειρία σε κάνει πολύ πλούσιο. Εάν βασίζονται κάποιοι στην ηλικία και στην εμπειρία του σκηνοθέτη είναι πολύ λάθος» ενώ πρόσθεσε: «Πολλές φορές μου έχει τύχει να μην είναι καλός ο σκηνοθέτης. Κάνεις όμως αυτό που σου λέει άλλα λειτουργείς μέσα σου το σωστό»

Αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο που ο ίδιος αποφορτίζεται από τη καθημερινότητα του: «Όταν πηγαίνω στο βουνό ουρλιάζω. Αφήνω ένα φθόγγο των 24 γραμμάτων. Μακάρι να ήξερα τη κραυγή του λύκου. Η δική μου κραυγή είναι μια παραλλαγή του γράμματος άλφα. Τείνει να είναι σαν δύναμη αλλά ξεκινά από απελπισία. Νιώθω καλά μετά. Νομίζω ότι κάτι πολέμησα από τα κοντάρια που έρχονται πάνω μου. Προτιμώ να «ουρλιάζω» στον εαυτό μου παρά σε άλλους.  Αυτό που σαν καταστάλαγμα κρατάει κάποιος μέσα του μπορεί να είναι μέλι μπορεί να είναι και φαρμάκι. Όποιο και αν είναι δεν είναι για να το βγάζεις. Μια προσωπικότητα έχει τον δολοφόνο έχει και τον καλύτερο άνθρωπο. Η στιγμή θα δείξει πιο από τα δυο θα βγάλεις. Όλοι είμαστε εν δυνάμει κακοί άνθρωποι, με την έννοια ότι μπορούμε να διαπράξουμε το κακό. Υπάρχουν δύο πλευρές του εαυτού μας. Το λάθος δεν αντιμετωπίζεται. Αν το έχεις αναγνωρίσει προσπαθείς να μην το ξανά κάνεις»

«Ο παππούς μου ήταν Τούρκος και η γιαγιά μου χριστιανή και δεν μπορούσαν να παντρευτούν. Ήταν έντονος ο ελληνισμός στην Κωνσταντινούπολη τότε.  Δεν ήταν ποτέ μαζί. Παλιότερα, όταν είχα πάει για παράσταση στη Κωνσταντινούπολη πήγα να τον βρω. Είχα κάποιες πληροφορίες από τη γιαγιά μου και τον βρήκα. Ζούσε αλλά δεν ήταν εκεί αυτή τη στιγμή. Κάποια χρόνια μετά η κόρη του παππού μου με έψαξε και με βρήκε. Ήρθε στην παράσταση που έπαιζα στην Θεσσαλονίκη. Ζούσε στη Θεσσαλονίκη και έψαχνε κάθε μέρα τη μητέρα μου. Η μητέρα μου όμως δεν θέλησε να την δει πότε» δήλωσε για τη συγκλονιστική οικογενειακή του ιστορία.

Κλείνοντας αναφερόμενος στα χρόνια που σπούδαζε υποκριτική ανέφερε: «Ήμουν αγρίμι. Οι καθηγητές μου, μου άλλαξαν δέρμα, με εξημέρωσαν. Είχα τεράστια πείνα να μάθω»

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάσου Χαλκιά στην ΕΡΤ και το ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4:

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More