Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τένις με αμαξίδιο: Ξεκινά σήμερα το 6ο “Ancient Messene Open” στην Μεσσηνία

Ανοίγει η αυλαία σήμερα (2/11) το πρωί για το 6ο διεθνές τουρνουά στο τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open”. H διοργάνωση θα διεξαχθεί και φέτος στις ειδικά διαμορφωμένες, για άτομα με κινητικά προβλήματα,   εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Neilson Buka Beach στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης, από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου.

Αξίζει να επισημάνουμε πως πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, ενταγμένο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και βαθμολογούμενο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ, της ελληνικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, της αθλητικής ομοσπονδίας για άτομα με αναπηρία.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 22 τενίστες (16 άνδρες-6 γυναίκες) από 10 συνολικά χώρες και συγκεκριμένα Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Πολωνία, Κροατία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Επαμεινώνδας Σταμάτης, Αστέρης Γιαννούδης (Ήφαιστος Πάτρας), Ραφαήλ Πατρωνίδης (Λάρισα) αλλά και οι “Καλαματιανοί” από τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”Αντώνης Στεφανούρης, Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος και Γιώργος Λαζαρίδης.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και διεξάγονται έως αργά το απόγευμα και τις 3 ημέρες Πέμπτη 2/11 έως Σάββατο 4/11, ενώ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πέσει η αυλαία με τους τελικούς και τις απονομές. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη και αξίζει όσοι μπορούν να το παρακολουθήσουν καθώς θα εντυπωσιαστούν από το θέαμα που προσφέρουν οι αθλητές που συμμετέχουν.

Το Ancient Messene Open 2023 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη, στον οποίο οφείλεται η ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης. Το όνομα της εμβληματικής αρχαίας πόλης δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του αείμνηστου καθηγητή ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Μεσσηνίας.

Δείτε βίντεο από την περυσινή διοργάνωση:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More