Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέσσερα χρωματιστά τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα από την 1η Ιανουαρίου

Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου, ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος. Ήδη οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας άρχισαν να αποστέλλουν ειδοποιητήρια στους καταναλωτές, οι οποίοι προσπαθούν να υπολογίσουν τις επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό και να εντοπίσουν έγκαιρα το πακέτο που τους συμφέρει.

Έως την 31η Δεκεμβρίου οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν αποφασίσει έναν από τους τέσσερις τρόπους που καθιερώνονται με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, και έχουν σημανθεί με διαφορετικό χρώμα.

Ήδη οι πάροχοι έχουν αρχίσει να αποστέλλουν ειδοποιητήρια στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των καταναλωτών και τους ενημερώνουν ότι εάν δεν προχωρήσουν στη σύναψη προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν επιλέξουν διαφορετικό τιμολόγιο έως την 31η Δεκεμβρίου, θα υπαχθούν στο πράσινο τιμολόγιο, που προβλέπει κυμαινόμενη χρέωση.

Το κίτρινο τιμολόγιο προβλέπει κυμαινόμενη χρέωση, με καθορισμό της τιμής εκ των υστέρων ή εκ των προτέρων της περιόδου κατανάλωσης.

Πιο δυναμικό τιμολόγιο θεωρείται το πορτοκαλί που δίνει τη δυνατότητα τιμολόγησης, με διαφορετικές τιμές -ακόμα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας- με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση είναι η ύπαρξη έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή. Οι ενώσεις καταναλωτών συνιστούν στα νοικοκυριά. ιδιαίτερη προσοχή στα «ψιλά» γράμματα των συμβολαίων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More