Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αναπτυξιακά έργα που δρομολογούνται στη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην πόλη

Στην πολύ καλή απόδοση της οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και πιστοποιείται από το σύνολο των παραγωγικών φορέων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, με το πέρας των καθιερωμένων συσκέψεων, που είχε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, εν όψει της παρουσίας του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς βρέθηκαν οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, ενώ με το υπουργικό κλιμάκιο, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και τους γαλάζιους βουλευτές του νομού, συζητήθηκε η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τη Βόρεια Ελλάδα, με έμφαση τα αναπτυξιακά έργα, που δρομολογούνται ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ισχύει στο ακέραιο η κυβερνητική δέσμευση για παράδοση του έργου στις αρχές του 2024, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι:

«Θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν».

Για τον υπερσύγχρονο οδικό άξονα fly over, που αναμένεται να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι:

«Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορρήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη”.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι θα ξεκινήσει «η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο τους επόμενους μήνες».

Στην κεντρική του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει αναλυτικά την οικονομική πολιτική του επόμενου έτους και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αντωνακοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More