Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Τον γύρο του κόσμου έκανε η φονική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, χθες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα και να τραυματιστούν 85 εκ των οποίων 25 σοβαρά.

Τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται στην τραγωδία που σημειώθηκε χθες στα Τέμπη επικαλούμενα πληροφορίες, εικόνες και video της ΕΡΤ. Κάνουν λόγο για «θανατηφόρα σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα», «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα».

Σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα, με 26 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αναφέρει η ιστοσελίδα The Guardian και συνεχίζει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

Greece train crash: 16 killed and dozens injured in collision https://t.co/FnadqmHA73

— The Guardian (@guardian) March 1, 2023

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για τη διάσωση των επιβατών και την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τη σύγκρουση κοντά στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Τρίτης» αναφέρει το BBC NEWS.

“This is a terrible night” – two trains collide in northern Greece, killing at least 16 people and injuring dozens
https://t.co/dTVzXE0eio

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 1, 2023

«Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα» γράφει το Sky news.

Several people killed after passenger train and freight train collide in Greece https://t.co/1dqgBuF1ey

— Sky News (@SkyNews) March 1, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More