Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ευτράπελα της κάλπης – Στιγμές… αξέχαστες για δικαστικούς αντιπροσώπους

«Χρήματα, σημειώματα, διάφορα και λοιπά». Αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα από τα περίεργα, που αντικρίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ανοίγοντας τους φακέλους κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης ψήφων στις εκλογές.

«Σε κάποιον φάκελο βρέθηκαν 20 ψηφοδέλτια. Βρίσκουμε πολλά και διάφορα γελοιογραφίες, διάφορα σχήματα σεξουαλικού περιεχομένου λέξεις», «βρισιές, τραγούδια, σχισμένος φακέλους», «μια κυρία έριξε την ταυτότητά της μέσα στην κάλπη μαζί με τον φάκελο», «στις εκλογές μετά μνημονίων στα ψηφοδέλτια, είτε τα λευκά, κυρίως το λευκό ή βάζανε τρία μαζί και έλεγαν σε κανένα δεν ψηφίζω, είναι όλοι άχρηστοι», αναφέρουν δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Τα ευτράπελα δεν σταματούν βεβαίως στα ευρήματα στις κάλπες. Δικαστικοί αντιπρόσωποι θυμούνται περίεργες συμπεριφορές, μπερδέματα αλλά και ζημιές, που έχουν σημειωθεί σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποίος ήθελε να φέρει δικό του φάκελο, δεν γινόταν αυτό. Θα έπρεπε να πάρεις το φάκελο σφραγισμένο», «το πιο ευτράπελο ήταν στην Αθήνα, σε ένα εκλογικό κέντρο όπου μία κυρία είχε έρθει με ένα ολόλευκο και όμορφο φόρεμα. Ήταν αντιπρόσωπος κόμματος, καταλάθος εγώ ενώ άνοιγα τα μελάνια, της έριξα όλο το μελάνι, της έκανα το φόρεμα μπλε, οπότε ήταν μια τραγική κατάσταση για αυτήν και ακόμα και για τους υπόλοιπους», σχολιάζουν επίσης δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Δεν είναι λίγοι ακόμα και αυτοί, που αμφισβητούν την αξιοπιστία τους. «Στα μικρά κόμματα, που δεν έχουν, που διεκδικούν το σκαλοπάτι του 3%, οι εκπρόσωποί τους είναι αυτοί που είναι και οι πιο δύσπιστοι. Παρατηρούν πάρα πολύ τη διαδικασία, φοβούνται ότι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι -δεν θεωρώ ήταν προσωποποιημένη η θέση- ότι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ίσως ευνοήσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι αυτούς», αναφέρει δικαστικός αντιπρόσωπος.

Τα ευτράπελα σχεδόν απαραίτητο, πλέον, συστατικό του εκλογικού μενού χαρίζουν συνήθως στιγμές γέλιου σε μια δύσκολη ημέρα, που ισοδυναμεί για τους δικαστικούς αντιπροσώπους όπως και φέτος στις εκλογές 2023, με πολλές ώρες δουλειάς, άγχος και μεγάλη ευθύνη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More