Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα «Μαγνητικά Πεδία» στην Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 19:00 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA την ταινία Μαγνητικά Πεδία (Ελλάδα, 2021, 78 λεπτά, έγχρωμη, ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους) του Γιώργου Γούση, που είναι η πρόταση της Ελλάδας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2023. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 ετών.

Λίγα λόγια για την ταινία
Μετά την τυχαία συνάντησή τους καθ’ οδόν σε ένα νησί, μια γυναίκα κι ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Γιώργου Γούση είναι ένα συγκινητικό και παράλληλα κωμικό road movie στην Κεφαλλονιά, με πρωταγωνιστές δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Το ερμηνευτικό ζευγάρι γοητεύει από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, χάρη στη χημεία του, τη φυσικότητά του, τον τρόπο που αποκαλύπτει ο καθένας την ανάγκη του για συντροφιά, για παρηγοριά από όλα τα βάρη που έχει φορτώσει η ζωή στις πλάτες του. Ένα μαγικό κινηματογραφικό σμίξιμο.

Πρωταγωνιστούν:
Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Νίκος Σπανίδης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More