Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τα Μπλουζ του Ρεμπέτικου» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αδελαΐδα

Μετά την επιτυχία του έργου «Τα Σκυλιά της Δημοκρατίας», η γνωστή κινηματογραφιστής από το Σίδνεϊ, Μαρία Ζουρνάζη, επιστρέφει με μια νέα δουλειά που θα μας ταξιδέψει στη νεότερη ιστορία της Ελληνικής μουσικής.

Στη νέα ταινία ‘Τα Μπλουζ του Ρεμπέτικου’ η Μαρία Ζουρνάζη παρουσιάζει την ιστορία του Ρεμπέτικου και του υπόγειου ρεύματος στο οποίο άνθησε. Ένα είδος μουσικής που κάποτε είχε απαγορευτεί από τις αρχές λόγω του προκλητικού και αμφιλεγόμενου για την εποχή περιεχομένου του. Ωστόσο, αυτό το είδος μουσικής όχι μόνο ανέδειξε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες ενώνει τον απανταχού ελληνισμό.

Η Μαρία Ζουρνάζη ταξιδεύει ανά τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Βοστώνη και το Σίδνεϋ και ανακαλύπτει το ρεμπέτικο ως συνδετικό κρίκο της Ελληνικής Διασποράς. Φέτος, η ομογένεια της Αδελαΐδας θα έχει τη δυνατότητα να δει την ταινία «Τα Μπλουζ του Ρεμπέτικου» σε μια και μοναδική προβολή. Η ταινία θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στους κινηματογράφους Palace Nova.  

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Ν. Αυστραλίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More