Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα λεωφορεία μετακίνησης ΑμεΑ παρέλαβε ο ΟΑΣΘ

Τα νέα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για Άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και αυτά που εκτελούν τα «δύσκολα» δρομολόγια στα στενά της Άνω Πόλης επιθεώρησε στο αμαξοστάσιο του Καλαμαριάς ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Όπως είπε, μετά και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τους εργαζομένους, ο Οργανισμός συνεχίζει απρόσκοπτα  το έργο του, με το στόλο από το  2019 να  έχει διπλασιαστεί.

Οι 800 εγγεγραμμένοι που έχουν κινητικά προβλήματα μπορούν με ένα τηλεφώνημα την προηγούμενη μέρα να κλείνουν ραντεβού και ο οδηγός με έναν συνοδό θα τους μεταφέρουν όπου χρειάζεται. Ακόμη και για να κάνουν μια βόλτα τώρα στις γιορτές. Από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν γίνει με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ 150 χιλιάδες τέτοιες μετακινήσεις.

Μετά και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης ο Οργανισμός λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα, ενώ τα τελευταία 3μιση χρόνια ο στόλος έχει διπλασιαστεί.Ο ΟΑΣΘ απέκτησε και τέσσερα μίνι λεωφορεία που θα εκτελούν τα δύσκολα δρομολόγια στα στενά της Άνω πόλης.

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More