Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νοσοκομεία στην ψηφιακή εποχή

Εδώ και ένα χρόνο το νοσοκομείο Βεροίας, έχει περάσει στην ψηφιακή εποχή, παρέχοντας άμεσες και καλύτερες παροχές υγείας στους ασθενείς.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Καμπάκη επισκέφθηκε την Ημαθία για να πάρει τα συγκεκριμένα στοιχεία, για την υπέρβαση των μέχρι πρότινος προβλημάτων.

Έχει ήδη τεθεί σε  πλήρη εφαρμογή το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών και ενεργοποιήθηκε η πλήρης διασύνδεση των Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων. Αυτό επετεύχθη γιατί υπήρχαν οι αναγκαίες υποδομές, που βοήθησαν στον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου.

Με την άφιξη του ασθενούς γίνεται η καταγραφή του περιστατικού, συμπληρώνεται ο φάκελος του και αναλόγως του περιστατικού γίνεται ο ψηφιακή καταγραφή στο αντίστοιχο τμήμα. Μέσω της ψηφιοποίησης μπαίνει τέλος στην γραφειοκρατίας, καταργούνται τα φυσικά αρχεία και είναι άμεσα προσβάσιμες όλες οι ιατρικές  πληροφορίες στον ατομικό φάκελο του ασθενούς.

Ενδεικτικά, αναφέρεται πως ψηφιακά εκδίδεται το εξιτήριο η αξονική τομογραφία, οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, καθώς και η  αναβάθμιση της αποδοτικότητας των δομών υγείας.

Το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ, έως το τέλος Ιανουαρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More