Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ομογενειακά χωριά του Δήμου Πρεμετής επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

Επίσκεψη γνωριμίας στα ομογενειακά χωριά Βαλλοβίστα και Βλαχοϋψηλοτέρα του Δήμου Πρεμετής πραγματοποίησε, την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης και συνομίλησε με κατοίκους.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Σαχαρίδης συνοδεύονταν από τον Έλληνα ομογενή και γνωστό συγγραφέα Θανάση Ντίνο που κατάγεται από τη Βαλλοβίστα και τον Βίκτωρα Αποστόλη, ομογενή επιχειρηματία με καταγωγή επίσης από τα χωριά αυτά. Στην Βλαχοϋψηλοτέρα συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Κουλιάρα, ενώ στην Βαλλοβίστα τον πρώην Έπαρχο Τσαρσόβας, κ. Φώτη Αποστόλη.

Στις προαναφερθείσες συναντήσεις οι κάτοικοι, που είναι όλοι τους Έλληνες ομογενείς, εξέθεσαν τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις υποδομών στα χωριά τους, με κυριότερο την απουσία στοιχειώδους οδικού δικτύου και ζήτησαν από τον Έλληνα Πρόξενο τη συνδρομή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση αυτών, καθώς και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και αναπτυξιακών προοπτικών στον τόπο τους.

Πηγή: Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More