Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ποσοστά ρεκόρ σε δήμους της Επικράτειας- Άγγιξε το απόλυτο ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας

Ο Μανώλης Καρράς είναι ο πρώτος των πρώτων σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς συγκέντρωσε το 90,2% της προτίμησης των δημοτών του. Με υψηλό, μάλιστα ποσοστό συμμετοχής που προσέγγισε το 60%. Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο από το 2014, αυτή όμως η τρίτη θητεία είναι τελείως διαφορετική.

«Δεν το περίμενα… Η αποδοχή του συνόλου σχεδόν, σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη», όπως αναφέρει.

Και στην Αττική, όμως τρεις υποψήφιοι σάρωσαν σε ποσοστά, ξεπερνώντας κατά πολύ την ήδη υψηλή αποδοχή των προηγούμενων αναμετρήσεων καθώς και οι τρεις είναι νυν δήμαρχοι. Πρώτος ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα με ποσοστό 83,75%, και ακολουθούν ο Χρήστος Παππούς στη Φυλή με 80,55% και ο Ανδρέας Παχατουρίδης στο Περιστέρι με 77,98%.

Στη Δυτική Μακεδονία και στον δήμο Εορδαίας ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς ξεπέρασε το 86%. Αντιστοίχως και στον Δήμο Βιάννου Ηρακλείου ο Παύλος Μπαριτάκης εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 86, 12%. Η Κρήτη πρωταγωνίστησε στα «σαρωτικά» ποσοστά καθώς στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης ο Ιωάννης Ταταράκης συγκέντρωσε το 82,34%, και στα Ανώγεια οι εκλογείς έδωσαν στον Σωκράτη Κεφαλογιάννη 82,25%.

Στη Θεσσαλονίκη, στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου διατηρεί την παράδοση των ρεκόρ και αρχίζει την 6η θητεία του με ποσοστό 81,71%. Μια ανάσα πριν το 80% έκοψε το νήμα και η νυν δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Με 79,73% επανεξελέγη στον δήμο Αλεξάνδρειας στην Ημαθία ο Παναγιώτης Γκυρίνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More