Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα προβλήματα των Ελλήνων της Γερμανίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Π. Δροσινάκη – Γ. Χρυσουλάκη

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ), κ. Πάνο Δροσινάκη, συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Ο κ. Δροσινάκης ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για τις δράσεις και τον προγραμματισμό της ΟΕΚ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κοινότητες στην Γερμανία και τα θέματα, για τα οποία η ΟΕΚ αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτές συζητήσεις και ημερίδες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναλειτουργίας του ΣΑΕ, τονίζοντας πως οι Κοινότητες αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση την προώθηση λύσης, που τις συμπεριλαμβάνει.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία στο εξωτερικό, με βάση το νέο νόμο για την συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Δροσινάκης έθεσε το θέμα, πως πολλοί Έλληνες καλούνται να ταξιδέψουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, κάτι που για αρκετούς λειτουργεί απαγορευτικά για την συμμετοχή τους και ειδικά για το Gifhorn και το Braunschweig, που καλούνται να μεταβούν στο Αμβούργο, ενώ λειτουργεί εκλογικό τμήμα στο πολύ κοντινότερο Ανόβερο.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Δροσινάκης έλαβε την διαβεβαίωση πως θα γίνει προσπάθεια αυτό να αλλάξει στο μέλλον.

Πηγή: Europolitis
Πηγή φωτογραφίας: Π. Δροσινάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More