Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΕ Ηπείρου: Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” βοηθά στην αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και της ενεργειακής κρίσης

Στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του άνθρακα στην περιοχή με άμεσο αντίκρισμα την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, αλλά σε μεγάλο βαθμό και του προβλήματος της αιθαλομίχλης που ταλανίζει το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων βοήθησαν τα προγράμματα «Εξοικονομώ».

Στο συμπέρασμα κατέληξε το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ έπειτα από ημερίδα σε συνέχεια και των ενημερωτικών εκδηλώσεων που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκε από έμπειρους μηχανικούς, το επίκαιρο θέμα που αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή οι τρόποι ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων και οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων «Εξοικονομώ».

Άλλωστε σε περιοχές όπως η Ήπειρος και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, είναι αναγκαία η ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών, κάτι που μελλοντικά συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην μείωση του κόστους λειτουργίας των κατοικιών, με κυρίαρχο αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More