Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τενίστρια εγκατέλειψε με δάκρυα μόλις η αντίπαλος έσβησε με το πόδι ίχνος από αμφισβητούμενο πόντο (video)

Η Κινέζα τενίστρια Zhang Shuai εγκατέλειψε με δάκρυα τον αγώνα μετά από ένα έντονο περιστατικό με την Amarissa Toth στο Grand Prix της Ουγγαρίας, όπου η Toth χρησιμοποίησε το πόδι της για να σβήσει ένα αμφισβητούμενο σημάδι της μπάλας από το γήπεδο.

Wow I can’t believe this, Toth went to wipe the mark despite Zhang keep shouting ”wait wait, keep the mark” pic.twitter.com/qtKC7KGyAO

— LorenaPopa (@popalorena) July 18, 2023

Στο εναρκτήριο σετ της Τρίτης, η Zhang με ένα δυνατό forehand το μπαλάκι φάνηκε να προσγειώνεται στη γραμμή, με έναν κριτή γραμμής και αργότερα έναν διαιτητή να θεωρεί ότι είναι άουτ.

Αν και ο αγώνας συνεχίστηκε για έναν ακόμη πόντο, η αμφισβητούμενη απόφαση παρέμεινε ένα ευαίσθητο σημείο και η Zhang συνέχισε να αμφισβητεί την απόφαση.

Καθώς η Zhang, που βρίσκεται στην 28η θέση της κατάταξης, παρακαλούσε να επανεξεταστεί η απόφαση, η Toth πλησίασε το σημάδι στο γήπεδο και το έτριψε με το πόδι της, όπως δείχνει το βίντεο.

Η Zhang ακούγεται να αμφισβητεί την Toth για τις ενέργειές της, ρωτώντας “Τι κάνεις;” καθώς η Ουγγαρέζα παίκτρια απομακρύνεται.

Το βίντεο δείχνει την αγχωμένη Zhang να ρωτάει: “Γιατί το έκανες αυτό;”, ενώ η Toth απαντά: “Δημιουργείς προβλήματα”.

Η δακρυσμένη Zhang επέλεξε να εγκαταλείψει τον αγώνα, όπου βρισκόταν πίσω με 6-5 στο εναρκτήριο σετ. Η Zhang δημοσίευσε αργότερα ένα βίντεο με το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας όσους την υποστήριξαν.

Το CNN επικοινώνησε με την Toth μέσω της WTA για σχόλια.

Αρκετοί τενίστες καταδίκασαν τις ενέργειες της Toth, με την Αυστραλή Ajla Tomljanović να επικρίνει τις ενέργειες της Toth ως “απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά”.

“Η Shuai είναι καλύτερος άνθρωπος από πολλούς από εμάς που έσφιξε το χέρι του διαιτητή και του κοριτσιού”, έγραψε η Tomljanovic στο Twitter.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια του Australian Open Victoria Azarenka έγραψε στο Twitter ότι οι ενέργειες της Toth ήταν “ένα άλλο επίπεδο αντιαθλητικής συμπεριφοράς… Απλά ουάου”.

Εν τω μεταξύ, η Αυστραλή Ellen Perez χαρακτήρισε “το επίπεδο ασέβειας” και πρόσθεσε: “Λοιπόν, αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσεις τον σεβασμό από τους συναδέλφους σου”.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More