Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζέφρι Σακς, καθ. Οικονομικών Παν. Κολούμπια ΗΠΑ στην ΕΡΤ: «Μεγάλη απειλή για τον πλανήτη οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 19:30 στο ERTNEWS TV, ο καθηγητής Τζέφρι Σακς μίλησε για τις παγκόσμιες προκλήσεις και τις αδυναμίες των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως βιώνουμε παγκοσμίως μία περίοδο αλλαγών και μεγάλου αναβρασμού που επηρεάζουν όλο τον πλανήτη.

Ο καθηγητής οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Τζέφρι Σακς, βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στην Ακαδημία Αθηνών για την επίδραση των αρχαίων φιλοσόφων Αριστοτέλη και Κομφούκιου στην σύγχρονη εποχή.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο EΡΤNEWS TV και τον Φάνη Παπαθανασίου, ο κ. Σακς υποστήριξε πως μεταξύ των παγκόσμιων προκλήσεων είναι η εξελισσόμενη περιβαλλοντική καταστροφή, η ανεξέλεκτη τεχνολογική πρόοδος αλλά και το τέλος της δυτικής κυριαρχίας στην παγκόσμια οικονομία, αφού όπως σημείωσε οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) έχουν τώρα μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή από ό,τι οι χώρες G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία).

Ο Αμερικανός καθηγητής και συμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, επισήμανε ακόμη πως οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι μεγάλη απειλή για τον πλανήτη ενώ εξέφρασε την απογόητευσή του για την κατάσταση στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτείων όπου υπάρχει, όπως σημείωσε, αδυναμία συνεννόησης σε βασικά ζητήματα της Κοινωνίας με ευθύνη του πολιτικού συστήματος.  

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More