Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την επόμενη Κυριακή η ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Στον δεύτερο γύρο οι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου

Ξεκάθαρη πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη έδειξαν χθες οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου. Ακολουθούν, ο Νίκος Παππάς με 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28%.

Σ. Κασσελάκης: «Έγινε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση»

«Αναφορικά με την σημερινή μέρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για την δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, απρόσμενα μεγάλο», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το προβάδισμά του στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Όπου είχα πάει τις τελευταίες εβδομάδες, την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις, να αντέξεις» λόγω των επιθέσεων από όλα τα συστήματα. Την δεύτερη και τρίτη βδομάδα όμως έγινε «είσαι η ελπίδα μας» και θέλω να απευθυνθώ σε αυτόν τον κόσμο και να του πω έγινε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, το έχει ανάγκη ο κόσμος».

«Θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες και να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί την ιστορία του κόσμου επαρκώς. Πάμε για τη νίκη».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ε. Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων»

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της αριστεράς στην σύγχρονη εποχή, για ένα ακόμα που θα είναι ισχυρό για ένα κόμμα σύγχρονο» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Έφη Αχτσιόγλου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη προέδρου. «Ευχαριστώ όλες και όλους για την συμμετοχή σας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας, που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα»

«Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ν. Παππάς: Να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης και την ανάγκη για προοδευτική αλλαγή

Την ανάγκη μετασχηματισμού επανέλαβε ο υποψήφιος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου.

«Η παράταξή μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Ειναι μια απόδειξη ότιι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό σε μια αριστερή προοδευτική παράταξη. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν ακούραστα για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική γιορτή», είπε ο κ. Παππάς κι ευχαρίστησε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του.

«Όπως τώρα, όπως και πάντα θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης ώστε να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο. Από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι, τους οποίους ευχαριστώ για το υψηλό ήθος, έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Στην ερώτηση αν θα στηρίξει κάποιον την επόμενη ημέρα, απάντησε με ένα χαμόγελο κι ένα ευχαριστώ χωρίς να δώσει στίγμα, ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ρυθμιστή της κατάστασης.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ε. Τσακαλώτος: «Έδωσα μάχη για τις ιδέες, την ιστορία και την προοπτική της Αριστεράς»

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Κουμουνδούρου και πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση έναντι της καταστροφικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όσους βοήθησαν. Βάλαμε σημαντική παρακαθήκη. Παρ’όλα αυτά είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δηλαδή στην ουσία της πολιτικής. Είναι προφανές ότι θα υπάρχει στη συνέχεια η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής. Σας ευχαριστώ».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More