Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Τιμήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας.

Το δρώμενο μνήμης και τιμής, έγινε, υπαίθρια, στο ηρώο των Αρχιερέων και των Προκρίτων, στην Πλατεία ΄Αρεως.

Οι ιερείς του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, τέλεσαν την Επιμνημόσυνη Δέηση, ενώ, κατατέθηκαν και τα σχετικά στεφάνια.

Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού για όλους αυτούς που σφάχθηκαν και ξεριζώθηκαν απ’ τον Πόντο, ενώ η λιτή εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκδήλωση για να τιμηθεί η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Παρούσα η δημοτική φιλαρμονική, αλλά και το άγημα απ’ την 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Γρήγορη αναφορά στα μηνύματα αυτής της γενοκτονίας, έκανε δια μικροφώνου η Σοφία Χατζημιχαηλίδου, μέλος του Συλλόγου των Ποντίων της Αρκαδίας.

Μιλώντας η πρόεδρος του δ.σ.. του συλλόγου των Ποντίων Αρκαδίας, Αργυρώ Χατζηπαρασίδου, είπε για την … μαύρη αυτή επέτειο. “Είναι χρέος και καθήκον μας, η διάσωση της ιστορικής μνήμης. Αποτελεί εθνικό μας καθήκον Με τις δράσεις αυτές, βοηθάμε, ώστε να καταγραφεί στην εθνική συνείδηση, ο αγώνας που έδωσαν οι Έλληνες του Πόντου και τα μαρτύρια που υπέστησαν. Απ’ το 1944 που αναγνωρίστηκε η γενοκτονία αυτή, δίνεται η ευκαιρία, να καταγραφεί η ιστορία του Πόντου “.

Επιμνημόσυνη Δέηση για τις σφαγές και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More