Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμητική εκδήλωση για τους νοσηλευτές του Αχιλλοπούλειου

Το έργο των νοσηλευτών τίμησαν σήμερα σε εκδήλωση στο προαύλιο του Αχιλλοπούλειου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου και η διεύθυνση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Τελέστηκε αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση και την εκδήλωση χαιρέτησαν στελέχη του ιδρύματος. Η διοίκηση ευχαρίστησε τους νοσηλευτές και τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους εκπροσώπους του κλάδου να κάνουν λόγο για ψυχοφθόρο επάγγελμα με λίγες απολαβές, που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Γιάννης Ντόκος τόνισε ότι η νοσηλευτική υπηρεσία είναι η κινητήριος δύναμη για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Χωρίς το νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε και συνεχάρη το νοσηλευτικό προσωπικό για τους αγώνες που έδωσε στην πανδημία, αλλά και την περίοδο των πλημμυρών στον Βόλο, τονίζοντας ότι το έργο τους είναι ανεκτίμητο.

Σημείωσε ότι στο Αχιλλοπούλειο, αυτή τη στιγμή, ανάλογα με τις κατειλημμένες κλίνες αντιστοιχούν τρεις νοσηλευτές ανά ένα ασθενή. «Το θέμα δεν είναι η πληρότητα των κλινών, αλλά να φεύγουν σύντομα οι ασθενείς και να αποφεύγουμε άλλες νοσοκομειακές λοιμώξεις. Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε υπερβεί τους 326 νοσηλευτές και τώρα διαθέτουμε 433 ενώ αξιοποιούμε και πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να ενισχυθούμε και να καλύψουμε τις ανάγκες μας” πρόσθεσε.

Το σπουδαίο έργο των νοσηλευτών εξήρε από την πλευρά της η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου Κατερίνα Χαρανά, ενώ η πρώην διευθύντρια Όλγα Αθανασίου απηύθυνε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους παλιούς συναδέλφους της.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ντίνος Μηνδρινός διευκρίνισε ότι στον αριθμό των 433 υπάρχουν και επικουρικοί που είναι στον αέρα και επισήμανε ότι υπάρχουν άδειες και ρεπό που δεν δόθηκαν και εκκρεμούν από το 2022.

Τέλος, η Ειρήνη Καραβασίλη, νοσηλεύτρια και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου τόνισε ότι δεν υπάρχει μέλλον στη νοσηλευτική καθώς η νέα γενιά στρέφει την πλάτη της στο συγκεκριμένο επάγγελμα, λόγω συνθηκών και απολαβών. «Πρόκειται για ένα ψυχοφθόρο επάγγελμα που προκαλεί απίστευτες σωματικές βλάβες. Θα πρέπει η Πολιτεία να αφήσει τα χειροκροτήματα και τα χτυπήματα στην πλάτη των συνδικαλιστών που όλο υπόσχονται, αλλά τίποτα δεν πραγματοποιείται και να φροντίσει να ισχύσει το ειδικό μισθολόγιο, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, και οι σωστές συνθήκες εργασίας κλπ. Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν νοσηλευτές. Οι ασθενείς δεν είναι φράουλες να φέρεις από το εξωτερικό εργάτες, αλλά χρειάζονται το σωστό προσωπικό για να τους αντιμετωπίσει. Και να πω στον υπουργό μας ότι το διάλογο τον μάθαμε από το σπίτι μας. Αν δεν τον είχαμε μάθει δεν θα κάναμε ένα διάλογο που αποτελεί την κορωνίδα μας. Γιατί ουσιαστικά αυτό κάναμε κάθε μέρα. Διάλογο με τους ασθενείς μας».

Από αριστερά ο διοικητής Ι. Ντόκος, η Κατερίνα Χαρανά και ο Ντίνος Μηνδρινός

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More