Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι πρέπει να προσέχουμε στα φρούτα και τα λαχανικά

Τα ελληνικά προϊόντα είναι τα πιο υγιεινά και πρέπει οι καταναλωτές να τα  εμπιστεύονται δήλωσε ο Aθανάσιος Σαρόπουλος, προϊστάμενος Διευθ. Αγροτικής οικονoμiας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να τα καθαρίζουμε από πιθανά φάρμακα, αλλά και στη σημασία της κατανάλωσης των εποχιακών φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Ο νομός Θεσσαλονίκης και η πεδιάδα της είναι ιδιαίτερα εύφορα και για τον λόγο αυτό όχι μόνο παράγουμε εύγεστα, υψηλών προδιαγραφών προϊόντα, αλλά και ασφαλή προς κατανάλωση φρούτα και λαχανικά, τα οποία μάλιστα εξάγουμε σε μεγάλες ποσότητες, όπως τόνισε ο κ. Σαρόπουλος

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τρόπο που πρέπει να πλένονται τα φρούτα και τα λαχανικά προκειμένου να είναι ασφαλή, λέγοντας ότι μπορούμε είτε να τα πλένουμε πολύ καλά με νερό και ξίδι, όπως έκαναν οι παλιές νοικοκυρές, είτε με φιλτραρισμένο, κατά προτίμηση νερό.

Επίσης, αν καταναλώνουμε λαχανικά και φρούτα εκτός εποχής, ενδέχεται να προσλάβουμε χημικές ουσίες (όπως φυτοφάρμακα και ορμόνες) με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα, τις οποίες τα τρόφιμα αυτά μπορεί να περιέχουν λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευόμαστε πάντοτε  τον κατάλογο της εποχιακής διαθεσιμότητας των φρούτων και των λαχανικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More