Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τίμησε το Washington Oxi Day Foundation

Γυναίκες και άνδρες που έδειξαν θάρρος υπερασπίζοντας την ελευθερία και τη δημοκρατία βράβευσε το Washington Oxi Day Foundation την περασμένη Πέμπτη, τιμώντας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του «ΟΧΙ» της Ελλάδας προς τη φασιστική Ιταλία. 

Ανάμεσα σε εκείνους που τιμήθηκαν από το Ίδρυμα επειδή κρίθηκε ότι «επιδεικνύουν το «Πνεύμα της Ημέρας του Ωχ» για την ελευθερία και τη δημοκρατία» συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η Ιρανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των  γυναικών Μασίχ Αλνετζάντ.

Αναλυτικά, φέτος τιμήθηκαν οι ακόλουθοι:

Ο Δρ Γεώργιος Χατζόπουλος (μετά θάνατον), για υπηρεσία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έλαβε το Βραβείο Υπηρεσίας Βασίλειος Σ. Χασιώτης.

Ο συνταγματάρχης Τζακ Τζέικομπς για υπηρεσία στον πόλεμο του Βιετνάμ έλαβε το βραβείο υπηρεσίας Calamos, που απονεμήθηκε από  τον John Calamos, έναν παρασημοφορημένο βετεράνο του Βιετνάμ.

Ο Γιώργος Πόππας, για υπηρεσία στον πόλεμο της Κορέας, έλαβε το Βραβείο Υπηρεσίας OXI.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκικαι η Ιρανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μασίχ Αλινετζάντ έλαβαν το βραβείο θάρρους OXI.

Ο ειδικός σύμβουλος για το Ολοκαύτωμα του Υπουργού Εξωτερικών Stuart Eizenstat τιμήθηκε με το Βραβείο Του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, την κεντρική ομιλία με θέμα το θάρρος εκφώνησε ο  Γιώργος Μ. Λογοθέτης, Εκτελεστικός Πρόεδρος, του Libra Group.

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Washington Oxi Day ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Υποτροφιών Philotimo 2022 στο πλαίσιο του οποίου χορηγούνται κάθε χρόνο πέντε κολεγιακές υποτροφίες σε Ελληνοαμερικανούς σπουδαστές για την καλύτερη περιγραφή της έννοιας «φιλότιμο». Οι φοιτητές κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το βίντεο του Ιδρύματος «Ελληνικό Μυστικό» με θέμα το φιλότιμο και να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις. Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η Παρασκευή Χριστοπούλου, τελειόφοιτη λυκείου στη Σατανούγκα της Τεν που έλαβε υποτροφία 4.000 δολαρίων. 

Το Washington Oxi Day Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  αφιερωμένος στην ενημέρωση των Αμερικανών υπευθύνων χάραξης πολιτικής και του κοινού για τον βαθύ ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην επίτευξη των αποτελεσμάτων του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και στην ανάδειξη των σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες στον αγώνα για τη διατήρηση και την προώθηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

(Επιμέλεια/μετάφραση: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Greek Reporter / Tasos Kokkinidis)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More