Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουλάχιστον δύο νεκροί από επίθεση ρωσικού drone στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρωσικό drone στην πόλη Σούμι της βόρειας Ουκρανίας.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα πεντάχρονο αγόρι. Ένα κρατικό κτήριο και δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές στην επίθεση, στην οποία φαίνεται να ενεπλάκησαν τέσσερα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μετά την επίθεση στο Σούμι, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε επείγοντα εκσυγχρονισμό του συστήματος αεράμυνας. Δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει αρκετά υψηλής ποιότητας συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσει ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο λέει ότι κερδίζει σιγά σιγά έδαφος και ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες στρατευμάτων σε νυχτερινή εκπαίδευση κοντά στο Kramatorsk. Οι Σουηδοί εμπλέκονται ποικιλοτρόπως στην ουκρανική επίθεση, κάποιοι ως εκπαιδευτές. Ο Christer, πρώην στρατιώτης του Ranger, είναι ένας από αυτούς.

Αυτό είναι μέρος του να είσαι στρατιώτης. Μπορώ να κάτσω και να σου μιλήσω σε ένα χαράκωμα ή σε μια καφετέρια και πάντα λέμε: “Ελπίζω να σε δω αύριο”. Συνολικά, Ουκρανοί και Σουηδοί, είναι λίγο λιγότερα από 100 άτομα, που γνωρίζω περισσότερο από μια εβδομάδα και που έχουν πεθάνει σε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

Από τη ρωσική πλευρά, το Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες αρμάτων μάχης T-90A από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια σε επιχειρήσεις που φέρεται να είχαν απώλειες στο Κίεβο. Επιπλέον,  το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στη Μόσχα.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More