Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκικές εφημερίδες: Αιμοδιψής ο Νετανιάχου και δολοφόνος ο Μπάιντεν – Στα άκρα η ρητορική της Άγκυρας για τη Γάζα

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η Τουρκία  για τους νεκρούς της Γάζας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις αφού έκανε λόγο για εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ. «Οι βομβαρδισμοί αθώων ανθρώπων σε ασφαλείς ζώνες, σε νοσοκομεία και σε τεμένη συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Με τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, τα εγκλήματα πέρασαν σε άλλη διάσταση και φτάνουν σε επίπεδο γενοκτονίας  των Παλαιστινίων», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης. 

Σε αντίστοιχο κλίμα είναι και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ που καταφέρθηκε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισρήλ και επέκρινε με σφοδρότητα την Ουάσιγκτον για την επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, ο Τζo Μπάιντεν υιοθέτησε στάση που δικαιολογεί αυτό που έγινε στη Γάζα. Το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει δολοφονίες παιδιών, τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικά τα πρωτοσέλιδα, ιδιαίτερα του φιλοκυβερνητικό αλλά και του αντιπολιτευόμενου Τύπου. 

Η κεμαλική εφημερίδα της αντιπολίτευση, Sozku δείχνει τον Νετανιάχου αιματοβαμμένο και έχει τον τίτλο  «Ο αιμοδιψής βρικόλακας».

7 Ekim 2023’te başlayan Hamas-İsrail savaşı çığrından çıktı… İsrail Başbakanı Netanyahu yüzünden insanlık hem ölüyor, hem ağlıyor…https://t.co/YF0eiZ1NpS pic.twitter.com/2941PthYab

— Sözcü (@gazetesozcu) October 19, 2023

 «Χωρίς καμία προσπάθεια να θολώσουν τις φωτογραφίες», όπως τόνισε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Μανδαλίδης, η Χουριέτ, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, έχει τίτλο: «Πέθανε η ανθρωπότητα» σε αυτό το νοσοκομείο και δείχνει νεκρά παιδιά. Στο ίδιο κλίμα οι εφημερίδες Ακσάμ και Σαμπάχ. «Εναγκαλισμός με αιματοβαμμένα χέρια» είναι το σχόλιο δείχνοντας την υποδοχή του Τζο Μπάιντεν  από τον Νετανιάχου χθες στο Ισραήλ.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της Γενί Σαφάκ «Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», που αναφέρεται  στον Τζο Μπάιντεν.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More