Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκική βοήθεια στη Λιβύη ανακοίνωσε ο Ερντογάν

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Βοήθεια στη Λιβύη που βρίσκεται αντιμέτωπη με φονικές πλημμύρες εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel στέλνει η Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμα του στο Twitter/X, ανακοίνωσε επίσης ότι 168 μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης, πολλά οχήματα, 170 σκηνές, 600 κουβέρτες, 400 δέματα τροφίμων και υγιεινής, 20 γεννήτριες, 1.000 αδιάβροχα, 500 μπότες και 500 φακοί χειρός θα σταλούν στη Λιβύη με 3 πτήσεις.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα τρία μεταγωγικά αεροπλάνα που θα μεταφέρουν ομάδες έρευνας και διάσωσης και βασικές προμήθειες στη Βεγγάζη αναχώρησε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μούρτεντ της Άγκυρας.

Οι πτήσεις οργανώθηκαν υπό τον συντονισμό της AFAD, της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων της Τουρκίας.

Το προσωπικό που θα μεταβεί στη Λιβύη περιλαμβάνει δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης, η μια με δυνατότητες για υποβρύχιες επιχειρήσεις, αποτελούμενες από 65 άτομα, μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου, της UΜΚΕ (το αντίστοιχο ΕΚΑΒ της Τουρκίας) και μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης. Εκτός από την AFAD, προσωπικό από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας και τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής θα συμμετάσχει επίσης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More