Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΑΕΠ της Κίνας δεν θα ξεπεράσει αυτό των ΗΠΑ πριν το 2036

Το ΑΕΠ της Κίνας δεν θα ξεπεράσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ πριν από το 2036, πληροφορεί το βρετανικό Centre for Economics and Business Research (CEBR).

Νωρίτερα οι ειδικοί του CEBR προέβλεπαν την άνοδο της κινεζικής οικονομίας στην πρώτη θέση παγκοσμίως το 2030. Ωστόσο τα lockdown στην Κίνα λόγω πανδημίας και ο εμπορικός πόλεμος Δύσης-Κίνας καθυστέρησε για έξι χρόνια την άνοδο της Κίνας.

Οι αναλυτές του CEBR θεωρούν ότι μία πιθανή ενέργεια του Πεκίνου να καταλάβει την Ταϊβάν αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην επιβολή σκληρών κυρώσεων που θα έχουν διεθνές αντίκτυπο, δηλαδή την παγκόσμια ύφεση και νέα άνοδο του πληθωρισμού, ενώ η ζημιά για την κινεζική οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.

Για το επόμενο έτος το CEBR προβλέπει ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. Η βασική αιτία αυτής θα είναι η αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες πολλών χωρών ως πράξη συγκράτησης του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς του CEBR, το τίμημα της μείωσης του πληθωρισμού στο ικανοποιητικό επίπεδο θα έχει σαν συνέπεια τις χειρότερες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Ρωσικά ΜΜΕ

Μετάφραση : Γ. Γιαννακόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More