Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το αποτύπωμα της νέας καταιγίδας στην Ήπειρο

Προβλήματα, κυρίως στους ορεινούς οικισμούς, προκάλεσε η χθεσινή πολύωρη καταιγίδα στην Ήπειρο, με το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και τα ορεινά χωριά να «πληγώνονται». Τα ποσά της βροχής ήταν σε υψηλά επίπεδα, για μια ακόμη φορά, με την περιοχή των Τζουμέρκων και τα χωριά του Σουλίου να δέχονται μεγάλο όγκο βροχής.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε, προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα και μέχρι αργά το απόγευμα, όλες οι «πληγές» είχαν κλείσει. Σ’ αυτό συνετέλεσε και η ανάπαυλα μετά το απόγευμα, καθώς μειώθηκε η ένταση της βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα: Στον ποταμό Καλαμά, σε ορισμένα σημεία, τα νερά πλημμύρισαν σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Στις περιοχές του Τερόβου και στην περιοχή του «Εμίν Αγά», τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν, χωρίς να προκληθούν σοβαρά προβλήματα επί του ποταμού Λούρου.

Στην Κόνιτσα έβρεχε καταρρακτωδώς όλη σχεδόν την ημέρα, ενώ για δύο περίπου ώρες το χωριό Πλαγιά έμεινε χωρίς συγκοινωνία και αμέσως μετά τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασία προέβησαν σε αποκατάσταση των ζημιών.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα γιατί οι βροχοπτώσεις ισχυρές και μακράς διάρκειας, αλλά καταφέραμε και ελέγξαμε την κατάσταση» δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος. Τα 16 ειδικά μηχανήματα κατάφεραν να «κλείσουν τις μεγαλύτερες πληγές» στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλές περιοχές έγινε και καθαρισμός, ώστε η πρόσβαση να είναι καλύτερη.

Μικροπροβλήματα καταγράφηκαν και στις ορεινές περιοχές του Μετσόβου και του Ζαγορίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More