Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δάσος Στροφυλιάς πόλος επισκεψιμότητας !

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αντιπυρικής προστασίας και καθαρισμού του δάσους της Στροφυλιάς στην περιοχή του Κ. Σαμικού – Ραχών, που έγιναν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας, έγινε χθες το πρωί ξενάγηση στην περιοχή όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων, αρχών, συλλόγων και άλλων φυσιολατρών.

Οι εργασίες περιλάμβαναν τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του δάσους, καθαρισμούς, κλαδεύσεις δέντρων και απομάκρυνση της υλοτομηθείσας βιομάζας, για την αντιπυρική προστασία του δάσους, την διατήρηση των υγροβιοτόπων και της δασικής βλάστησης στα όρια των αμμολόφων, την προστασία των χώρων κατοικίας της πανίδας, την διατήρηση των κέδρων κ.α.

Το όλο έργο εξάλλου, βοήθησε στα μέγιστα στην αντιπυρική προστασία της περιοχής και στην αναβάθμιση του δασικού χώρου μεγάλης επισκεψιμότητας. Στόχος του Δασαρχείου είναι να προχωρήσει ο καθαρισμός του παραλιακού δάσους προς την περιοχή του Καϊάφα και συγκεκριμένα μέχρι το τμήμα που έχει στην κατοχή της η ΕΤΑΔ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More