Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το διάστημα μέσα από τα μάτια του «Κάπταιν Κερκ» από το Star Trek

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ στη σειρά Star Trek, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στο διάστημα.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο Σάτνερ ανφέρθηκε στην εμπειρία που είχε στο ταξίδι του στο διάστημα, στις σκέψεις που τον κατέλαβαν όταν αντίκρισε την Γη καθώς και στην ιδέα να μπορεί ο άνθρωπος να ταξιδέψει στο διάστημα στο μέλλον.

«Το μόνο που είδα ήταν θάνατος»

Ο Σάτνερ ανέφερε το αίσθημα που ένιωσε όταν είδε το διάστημα: «Όταν ανέβηκα στο διάστημα, ήθελα να φτάσω στο παράθυρο για να δω τι ήταν εκεί έξω. Κοίταξα τη μαυρίλα του διαστήματος. Δεν υπήρχαν εκθαμβωτικά φώτα. Ήταν απλώς απτή μαυρίλα. Πίστευα ότι είδα τον θάνατο. Και τότε κοίταξα πίσω στη Γη. Δεδομένου του ιστορικού μου και έχοντας διαβάσει πολλά πράγματα για την εξέλιξη της πάνω από 5 δισεκατομμύρια χρόνια και πώς έχει εξελιχθεί όλη η ομορφιά της φύσης, σκέφτηκα πώς σκοτώνουμε τα πάντα. Ένιωσα αυτή τη συντριπτική θλίψη για τη Γη. Όταν βγήκα από το διαστημόπλοιο, άρχισα να κλαίω. Δεν ήξερα γιατί. Μου πήρε ώρες για να το καταλάβω και συνειδητοποίησα ότι ήμουν σε θλίψη για τη Γη», αναφέρει.

«Η ανθρωπότητα είναι κοντά για να πάει στον Άρη»

Ο γνωστός ηθοποιός αναφερόμενος στο όραμα του γνωστού επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος να μπορέσουν οι άνθρωποι μια μέρα να πάνε στο διάστημα είπε «Η όλη ιδέα εδώ είναι να συνηθίσουν οι άνθρωποι να πηγαίνουν στο διάστημα,να είναι σαν να πηγαίνουν στη Ριβιέρα. Δεν είναι μόνο μια ματαιοδοξία, η ικανότητα να πηγαίνεις στον Άρη καραδοκεί στο παρασκήνιο».

Η Συνομιλία του με τον Στέφεν Χόκινγκ

Ο ηθοποιός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον γνωστό επιστήμονα Στέφεν Χόκινγκ λίγο πριν από το θάνατό του. Όπως είπε ο Σάτνερ, ο Χόκινγκ στην συνάντησή τους τον ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο του επεισόδιο Star Trek, μια ερώτηση που ακούει συχνά από τους θαυμαστές του. «Άρχισα να γελάω. Ο Στέφεν δεν μπορούσε να γελάσει λόγω της ασθένειάς του αλλά το γέλιο του φάνηκε στο κοκκίνισμα του προσώπου του – και έγινε τόσο κόκκινο. Στη συνέχεια με προσκάλεσε σε δείπνο. Είχα μια όμορφη στιγμή μαζί του», ανέφερε στο τέλος της συνέντευξης του.

ΠΗΓΗ: CNN
Μετάφραση: Ευθύμης Ρέββας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More