Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ζαγόρι εντάσσεται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Η εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Για πρώτη φορά, εγγράφεται στον κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου σημαίνει ενισχυμένη προστασία του πολιτιστικού και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς το συγκεκριμένο αγαθό αποτελεί το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και φύσης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Τσίγκρος πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου.

Πλέον θα υπάρχουν αυστηρότεροι όροι δόμησης στην περιοχή για τη διαφύλαξή της πρόσθεσε και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι ούτε ολοκληρωμένες υποδομές και ελπίζουμε τώρα η περιοχή να ξαναβρεί τον τρόπο να κρατήσει και να αυξήσει τους κατοίκους της. Θα εργαστούμε ώστε η εξέλιξη αυτή να συνδυαστεί αρμονικά και με τις σύγχρονες ανθρώπινες δραστηριότητες και απαιτήσεις, που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση του ανθρώπινου στοιχείου στην περιοχή του Ζαγορίου, κατέληξε ο κ. Τσίγκρος.

Υποστηρίξαμε από την αρχή αυτήν την προσπάθεια που δίνει μια τεράστια προοπτική για την περιοχή και αναγνωρισιμότητα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Βασίλης Κατσούπας, σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Βίτσα. Αναμένουμε να προσελκυσθούν στο Ζαγόρι και τουρίστες που επισκέπτονται τα μνημεία της Ουνέσκο αλλά εμείς σαν κάτοικοι πρέπει να αγωνιστούμε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Ζαγορίου αναλλοίωτος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More