Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το καλοκαιρινό της γλέντι διοργάνωσε η νεολαία Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, 17 Ιουνίου, το καλοκαιρινό γλέντι νεολαίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης.

Μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα”, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, εξέφρασε την χαρά όλων των μελών για την επιτυχημένη πρώτη διεξαγωγή του γλεντιού νεολαίας, μετά την πανδημία.

“Προσπαθούμε όσο μπορούμε να φέρουμε κοντά μας τη νέα γενιά. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μέλλον και νόημα για την ύπαρξη αυτού του οργανισμού. Σήμερα έχουμε κοντά μας φοιτητές και νέους επαγγελματίες με ήθος και προσωπικότητα και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία. Είναι οι αυριανοί ηγέτες της ομογένειας.Οφείλουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για το καλύτερο δυνατό”, τόνισε.

Ο Ανδρέας Κωμοδρόμος, ιδρυτικός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έκανε μία μικρή αναφορά μέσω του “Εθνικού Κήρυκα” στο έργο που επιτελείται.

“Το 2009 είχαμε περίπου 50 σωματεία στη Νέα Ιερσέη. Άλλα ανήκαν στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης και άλλα λειτουργούσαν ως ανεξάρτητα. Θεωρήσαμε σωστό να ιδρύσουμε την δική μας Ομοσπονδία για να έχουν τη δική τους φωνή και εκπροσώπηση, μία απόφαση που φάνηκε σωστή και πολύ επιτυχημένη. Πριν από 6 χρόνια ξεκινήσαμε και το γλέντι νεολαίας για να τους φέρουμε δίπλα μας, να τους βοηθάμε, να τονώσουμε το αίσθημα της ελληνικής τους ταυτότητας και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως οντότητα εδώ στην Αμερική. Με βάση αυτό το σκεπτικό έχουμε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και ένα πρόγραμμα υποτροφιών που στηρίζεται στις χορηγίες ομογενών και τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη.” τόνισε ο κ. Κωμοδρόμος.

Τα νέα μέλη του συμβουλίου, Νικήτας Ταμπάκης και Βασίλης Καούσιας, ανέφεραν ότι φοιτητές και νέοι επαγγελματίες από την Νέα Ιερσέη, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια, βρίσκονται σήμερα όλοι μαζί για να διασκεδάσουν, να γνωριστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, να έχουν όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Η Δέσποινα Κολοκυθά, αντιπρόεδρος Βόρειας Νέας Ιερσέης, τόνισε ότι 60 νέοι παρευρέθηκαν στο γλέντι και μάλιστα δύο ενδιαφέρθηκαν να γραφτούν σε επιτροπές της Ομοσπονδίας για να βοηθήσουν και αρκετούς άλλους να δηλώνουν ενδιαφέρον για το άμεσο μέλλον, κάτι πολύ σημαντικό, όπως είπε, και ελπιδοφόρο για το μέλλον.

Ο καθηγητής Κλασσικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Ράτγκερζ και φοιτητής διδακτορικού, Μανώλης Απριλάκης, θεωρεί πραγματική ευλογία που διδάσκει σήμερα σε ομογενείς και μη φοιτητές, αρχαία ελληνικά και λατινικά.

“Αν και γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, οι γονείς μου, με καταγωγή από την Νίσυρο, μου είχαν μάθει από μικρό παιδί να αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό”, είπε ο κ. Απριλάκης, ενώ ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που με την υποτροφία που του έδωσε μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να συνεχίσει εκεί τις μελέτες του.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More