Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μέλι που φτάνει από τα Νέα Μουδανιά στη Νέα Υόρκη

Το ελληνικό μέλι είναι μοναδικό, είναι ποιοτικό κι έχει πάρει πάρα πολλά βραβεία στο εξωτερικό.

Ο μελισσοπαραγωγός, Θόδωρος Μπουλάκης τήρησε την οικογενειακή παράδοση και ασχολείται και αυτός με την παραγωγή μελιού. Το μέλι της οικογένειας, μάλιστα, φτάνει από τα Νέα Μουδανιά στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε η τέταρτη γενιά εμείς, δεν είμαι μόνος μου, είμαι εγώ κι άλλα δύο αδέρφια. Ξεκινήσαμε σταδιακά, βήμα βήμα, ο κόσμος μας αγαπούσε, όχι εμάς, το μέλι μας, η ζήτηση ανέβαινε κι εμείς όσο πήγαινε αναγκαστικά το προχωρούσαμε και παραπάνω.

Γυρνάμε όλη την Ελλάδα, κάνουμε νομαδική μελισσοκομία, τα μελισσάκια μας δεν είναι σχεδόν ποτέ στα Μουδανιά, πάμε απ’ τον Έβρο, μέχρι κάτω την Καλαμάτα, τη Μεθώνη. Κάνουμε έως και 13 ώρες δρόμου για να τα ταξιδέψουμε.

Το κάθε μέλι έχει διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, έχουμε εννιά ποικιλίες, ξεκινάμε απ’ τα πιο γλυκά και πάμε μέχρι και το βελανίδι, που είναι από τα πιο βαριά μέλια.

Στη Νέα Υόρκη είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Το δοκίμασαν, το πέρασαν από πολλές εξετάσεις, βγήκαν όλα καλά, ο πελάτης έμεινε πολύ ευχαριστημένος και τώρα πάμε για την επόμενη παραγγελία», σχολίασε ο Θ. Μπουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More