Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μοντέλο της πόλης με αυτοκίνητα δεν πάει μακριά. Ξεκίνησε στη Λάρισα το 1st Cycling Forum

Ξεκίνησαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας οι τριήμερες εργασίες οι 1st Larissa Cycling Forum, με τίτλο «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον».

Πρόκειται για ένα Συνέδριο «καλών πρακτικών», που πραγματοποιείται παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη, ελληνική πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις που έγιναν κατά την έναρξη του Συνεδρίου

Απόστολος Καλογιάννης -Δήμαρχος Λαρισαίων: “To μέλλον της Λάρισας με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και τους ποδηλατοδρόμους, είναι το μέλλον όλων των ελληνικών πόλεων. Δεν υπάρχει άλλο αύριο παρά μόνο αυτό που αφορά τα ήπια μέσα μετακίνησης, διαφορετικά θα μας πνίξουν τα αυτοκίνητα”.

Κώστας Αγοραστός-Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: “Έχουμε ως περιφέρεια Θεσσαλίας, το μεγαλύτερο μήκος ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα, αναλογικά με το μέγεθος και τον πληθυσμό. Και συνεχίζουμε”.

Δημήτρης Παπαστεργίου -Πρόεδρος ΚΕΔΕ: “Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και πρέπει και οι πόλεις μας να προσαρμοστούν ανάλογα. Το μοντέλο της πόλης με αυτοκίνητο, δεν πάει μακριά”.

Βασίλης Διαμαντόπουλος -Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας: Προωθούμε το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Ποδηλατώντας μια απόσταση 3χλμ ημερησίως έχουμε 30%λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουμε από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί ποδήλατο.

Τη διοργάνωση έχουν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ. Το Συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Οι σύνεδροι προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.

Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για μαθητές και φοιτητές, νέους και νέες. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More